“Det var väldigt kallt - men värt det”

På Midgårdskolan i Umeå träffades skolans Ny Generation-grupp och de drömmer om att Jesu ljus ska synas mer på skolan. Därför har gruppen gjort ett flertal utåtriktade initiativ på skolan. Joella, gruppledare, berättar att det alltid är värt att satsa!

Midgårdsskolan har ett rikt och aktivt föreningsliv. Det finns föreningar i alla möjliga frågor och åsikter. Gruppen har iakttagit att normen på skolan är att vara unik men inom en viss gräns. Om någon är “för” unik, så upplevs personen snarare konstig. Det är i detta skolklimat som Ny Generation-gruppen vill sprida Jesu ljus i.

Det var en oktobermorgon som gruppen dukade upp ett frukostbord utanför skolans entré. På bordet fanns chokladbollar, juice, bananer och te, och egendesignade affischer med orden “du är älskad” satt upptejpade. Gruppen ville sprida ett leende på morgonen och väcka en tanke i skolans elever. 

-Det blev väldigt uppskattat, för i Umeå är det kallt förstår du. Folk kom fram och sa “Va! Hur orkar ni

Satsningen blev mycket lyckad. Både elever och lärare blev mycket uppmuntrade. Men gruppens vilja att satsa på skolan stannar inte där. Gruppen har satt ut en bönelåda på skolan, delat ut fika, kontinuerligt placerat ut komplimang-lappar på skolan samt delat ut 100 biblar till skolans elever.

Föregående
Föregående

Ida bad för varje elev i skolkatalogen

Nästa
Nästa

6550 elever fick en bibel i sin hand