om-NG.png
1.png
3.png
5.png
4.png
2.png
om-NG.png

Om NG


SCROLL DOWN

Om NG


 
 
 

Ny Generation är en rörelse av kristna ungdomar som tar Jesu kärlek till sina skolor.

Ny Generation är en rörelse av kristna ungdomar som tar Jesu kärlek till sina skolor. Det är ungdomen som sätter sig bredvid den som sitter ensam i matsalen och skolgruppen som gör en anti-mobbning satsning. Ny Generation är ungdomen som delar ut biblar i julklapp till skolkompisar och skolgruppen som bjuder på frukost en helt vanlig torsdag. Bara för att visa på Guds kärlek och att det kristna livet innebär ett liv som handlar om andra.

För Ny Generation är skolan världens viktigaste plats och en miljö där det kristna kärleksbudskapet behövs i både ord och handling. Unga kristna från alla sammanhang och samfund både vill och kan göra en positiv skillnad på sina skolor och detta är just vad Ny Generation vill stödja och stimulera. Detta görs med material, idéer, event och inspiration.

 

Starta Ny Generation-grupp på din skola här. Du är skillnaden!

1.png

Så funkar Ny Generation-gruppen


Så funkar Ny Generation-gruppen


Så funkar Ny Generation-gruppen

Det är eleverna och studenterna själva - deras initiativ och engagemang - som är motorn i Ny Generation. Ny Generation-grupperna är av varierande storlek och deras verksamhet ser olika ut. Många träffas en eller flera gånger i veckan för att be för skolan tillsammans, och för att planera och genomföra utåtriktade satsningar som lyfter fram det kristna kärleksbudskapet eller bidrar till en bättre stämning på skolan. Många tar också ett aktivt socialt initiativ för att motarbeta mobbning och utanförskap.

Skolgruppen är självständig och bestämmer helt över sin egen verksamhet, men genom anslutningen till Ny Generation får man uppbackning, mängder av resurser, inspiration och en nätverkskoppling till alla de tusentals unga kristna som är engagerade i arbetet, både nationellt och internationellt.

 

Kolla in milstolpar och vad som händer just
nu på Ny Generations Facebook-sida

3.png

Struktur


Struktur


 Riksorganisationens uppgift är att ge stöd, råd och hjälp åt det lokala arbetet.

Ny Generation är en helt fristående, allkristen ideell förening, där den huvudsakliga verksamheten sker i och genom dess självständiga lokalavdelningar (skolgrupperna). Riksorganisationens uppgift är att ge stöd, råd och hjälp åt det lokala arbetet. Högsta beslutsfattande organ är årsmötet, där en demokratiskt vald representant från varje lokalavdelning har rösträtt. Ny Generations stadgar och rutiner har utvecklats i samråd med svenska Ungdomsstyrelsen.

Årsmötet för 2017 ägde rum fredagen den 23 november 2018.

Den demokratiska processen och medlemsinflytandet inom organisationen kontrolleras löpande både av Ungdomsstyrelsen, samt i en årlig revisorskontroll av ekonomi, rutiner, databas, stadgar m.m.

Ny Generation är fristående gentemot kyrkor, samfund och andra kristna organisationer. Däremot har organisationen idag en kontakt med och en positiv relation till samtliga kristna samfund, på lokal, regional eller nationell nivå.


Hantering av personuppgifter

Ny Generation hanterar personuppgifter i enlighet med den nya dataskyddsförordningen GDPR. Vill du läsa mer om hur personuppgifterna hanteras, klicka dig vidare på knappen nedan.

5.png

Finansiering


Finansiering


Varje krona förvaltas med stor respekt för att skolgrupperna ska få det stöd de behöver.

Att bli månadsgivare till Ny Generation är att investera i den unga generationen kristna i Sverige. De enskilda månadsgivarna spelar nyckelroller i att stabilisera Ny Generation och gör det möjligt att fortsätta ge resurser gratis till Ny Generation-grupperna. Varje krona förvaltas med stor respekt för att skolgrupperna ska få det stöd de behöver.

Ny Generation är godkända av svenska Ungdomsstyrelsen och uppbär statsbidrag. Verksamheten finansieras även av bl. a. arrangemangsintäkter, försäljning och engångsgåvor.

Gåvor swishas till 123 175 79 13.

4.png

Stadgar


Stadgar


Stadgar för Ny Generation elev- och studentorganisation

2.png

Styrelse


Styrelse


Styrelse

Emma Bergkvist, Uppsala,
ordförande

Julia Skarin Widlund, Uppsala

kristinafloren2.png

Kristina Florén, Rimforsa

Simon Källström, Uppsala

filipwigfeldtjacobsen.png

Filip Wigfeldt Jacobsen, Uppsala

la%CC%88rarbilder.004.jpg

Maria Gustafsson, Östersund

 

Välkommen att kontakta styrelsen: