Ida bad för varje elev i skolkatalogen

Ida Axelsson på Rödsleskolan i Oskarshamn genomförde ett böneinitiativ på sin skola. Ida hade länge haft en längtan efter att få be för sina klasskompisar och bestämde sig för att göra slag i saken. Denna typ av initiativ hade de pratat om i kyrkans ungdomsgrupp. Ida som redan hade en kvällsrutin med personlig andakt bestämde sig för att i samband med den ta fram skolkatalogen och be för två personer från varje klass. Ida berättar:
- Jag hade en förväntan att de personer jag bett för skulle vara lite extra glada, att de skulle lysa lite extra. Att Gud skulle göra något med dem. Men Gud mötte det på ett helt annat sätt än vad jag först tänkt. Jag tänkte att det var personerna jag bett för som skulle vara annorlunda. Men Gud har gjort något i mitt hjärta gentemot de personer jag har bett för. Jag har börjat se dem på ett helt annat sätt. Även de personer man har haft lite svårt för har jag börjat se på med andra ögon efter att jag bett för dem. Jag vill att de ska må bra.

Hon vill skicka med pepp och tipset att be för andra människor och kanske speciellt de personer man har svårt för, just för att det kan göra att man börjar se dem på ett annat sätt. 
- Det är härligt att se hur Gud kan svara på bön, även fast det inte är som man förväntar sig.

Idas vittnesbörd har inspirerat andra ungdomar runt om i Sverige. Hon fick själv dela det från scenen framför hundratals kristna skolungdomar.

Föregående
Föregående

“Att ta över gruppen var mitt bönesvar”

Nästa
Nästa

“Det var väldigt kallt - men värt det”