6550 elever fick en bibel i sin hand

Året var 2003 och decembermörkret hade dragit in över Sverige när Ny Generations huvudkontor fick ett samtal. Ett samtal som skulle leda till en våg av initiativ landet över, en våg där evangeliet, det stora glädjebudskapet nådde över 50 000 ungdomar.

Det var Joakim Lundqvist (grundaren av Ny Generation Sverige) som svarade när telefonen ringde och på andra sidan luren hördes en röst från en tonåring som nyligen startat en kristen skolgrupp. Vid denna tid hade Ny Generation ett erbjudande som innebar att man kunde köpa en bibel och få ett på köpet. Det tonåringen undrade var om detta erbjudande fortfarande gällde och det kunde Joakim glatt svara ja på.

Tonåringen som ringde berättade att fem skolgrupper i Jönköping valt att samarbeta i en satsning som de planerade. Deras satsning skulle innebära att dela ut bibla till varje elev på de fem gymnasieskolorna som grupperna fanns på. Joakim frågade hur många biblar det skulle innebära och han tappade hakan efter att ha lyssnat till svaret på frågan. Grupperna ville ha 6550 (!) biblar. Detta innebar att grupperna skulle behöva betala halva kostnaden för biblarna vilket var hela 125 000 kronor.

125 000 kronor kan man säkert samla in på ett halvår eller ett år, men nej, det var inte gruppernas plan. Biblarna skulle bli en julklapp och den som är snabb i tanken förstår att det inte innebar lång tid. Det var redan december och julen stod för dörren. På två och en halv vecka skulle gruppen samla in denna (stora) summa pengar… 

Med en klar visshet i att Gud är stor skulle gruppen nu ro projektet i hamn. De gav av sina egna resurser, fick sponsring av företag, berättade om projektet i sina församlingar, gjorde en hemsida och inom ett par veckor hade grupperna lyckats samla in vartenda öre!

Grupperna delade ut 6550 biblar inslagna i julpapper på skolornas julavslutningar. 6550 personer i Jönköping fick där och då evangeliet i sin hand och detta inspirerade ungdomar landet runt till att ta liknande initiativ. Efter bara ett år hade Ny Generation-grupper runt om i Sverige delat ut 50 000 exemplar av Nya Testamentet till sina skol-och klasskamrater.

Föregående
Föregående

“Det var väldigt kallt - men värt det”