IMG_4540.jpg
banner_turné1.jpg
banner_inhouse1.jpg
banner_inhouse1.jpg
banner_inhouse1.jpg
banner_inhouse1.jpg
IMG_4540.jpg
IMG_4540.jpg
IMG_4540.jpg
IMG_4540.jpg
IMG_4540.jpg

Teamåret 19/20


SCROLL DOWN

Teamåret 19/20


Teama på NG

Antagningsprocessen för teamåret 19/20 är i full gång och vi söker fortfarande några talanger till nästa läsår!
Du har chansen att haka på och bli en del av ett drivet Jesus-fokuserat team där du får använda dina gåvor för att backa upp de kristna skolgrupperna som sprider Jesu kärlek på sina skolor och universitet varje dag.

 

De roller som fortfarande går att söka är:

COACH (Turné)

Som Coach kommer du åka på roadtrips som en del av Turnéteamet. Du kommer planera och genomföra träffar med Ny Generation-grupperna där du hjälper dem hitta en game plan för att ta nästa steg på sin skola. Du kommer också vara involverad i att förbereda och genomföra NG:s event och ungdomsmöten.

Läs mer här!

FILMSKAPARE (In House)

Har du intresset för att skapa film av olika slag är detta rollen för dig. Du kommer ta filmidéer från ritbordet hela vägen till färdigklippt film. Kom och gör allt från trailers till vlogginlägg för ett högre syfte.

Läs mer här!

GRAFISK DESIGNER (In House)

För ett år blir din värld färg, form, design! Du kommer göra affischer och andra trycksaker, sköna produkter och vara med och sätta stilen på filmer och predikoillustrationer.

Läs mer här!

COPYWRITER (In House)

Detta är årets skribent! Ditt år kommer handla om att skriva i massor av olika sammanhang - allt från korta slogans för affischer till längre texter för tidningar. Dina ord kommer skapa tonläget för Ny Generation. Om du har ett genuint intresse för att skriva kommer detta ge dig en verklig möjlighet att pröva vingarna.

Läs mer här!

PLANNER (In House)

Vi söker dig som älskar att skriva listor, planera, organisera och styra upp! Du kommer tränas i projektledning och bli en nyckelspelare i att ta idéer till verklighet. Som planner In House blir du många gånger spindeln i nätet. Du kommer driva NG-shopen och olika projekt som utvecklar material och resurser för skolgrupperna.


Läs mer här!


banner_turné1.jpg

COACH


COACH


 

Coach

Coachen i Turnéteamet har mötet med Ny Generation-grupperna som huvudfokus. Du är energin som inspirerar unga kristna att fortsätta förändra atmosfären på sin skola och i sin vardag.

IMG_4590.jpg

Tillsammans med resten av Turnéteamet kommer du tillbringa mycket tid on the road, åka till olika platser på event, ungdomsmöten, workshops mm. På plats kommer ditt fokus vara att uppmuntra, inspirera och hjälpa skolungdomar att starta Ny Generation-grupp eller ta nästa steg vidare med sin befintliga grupp. Du kommer bli expert på vilka resurser som finns för NG-grupperna, vilka rättigheter de har för sin grupp och framförallt på att ingjuta mod, inspiration och glädje i att dela sin tro!

Du är den som är där fysiskt på plats, träffar Ny Generation-grupperna, ser dem i ögonen och säger “jag tror på dig”.

Ute på turné kommer du se till att alla ni möter känner sig sedda och får den hjälp och uppmuntran de behöver. Du kommer också medverka på scenen vid event för att genomföra olika sköna inslag! Du är antagligen en person som gillar utmaningar, att träffa nya människor och att inspirera andra. Du taggas av tanken på att utvecklas och utmana din egen tro. Det är kanon om du har erfarenhet av att vara med i en Ny Generation-grupp på skolan.

När du är på NG-kontoret kommer du gå igenom och ta tillvara på all ny information du fått när du varit på turné. Du kommer se till att ingen relevant information om hur det går för NG-grupperna går förlorad på vägen. Du kommer också vara med och driva bokandet av möten med Ny Generation-grupper inför kommande roadtrips.

En annan sak som du kommer lägga tid på mellan turnéveckorna är att tillsammans med resten av Turnéteamet vara med och ta fram passande event eller inslag för event i olika storlekar för samarbeten med olika kyrkor. Du kommer framförallt vara med och skapa happenings för monterområden eller roliga, intressanta eller stämningshöjande inslag på scenen.

Ny Generation är ett internationellt arbete, och som en del av Ny Generations team kommer du vara med och stötta även den delen av arbetet. Som coach kan det innebära att stötta grupper internationellt i de länder som inte har team. Ex. ha onlinegruppträffar när det efterfrågas och utveckla resurser som kan komma även de internationella grupperna till del.

Det är sällan vi förstår hur mycket ett möte, ett samtal eller ens ett ord kan få betyda för en annan människa. Som coach i Turnéteamet kommer du vid oräkneliga tillfällen vara den person som levererar det där ordet i rätt tid. 

Saker som du kommer göra mycket av som coach:

• Prata med människor IRL! Massor!

• Uppmuntra, inspirera och dela bibelord med unga kristna du möter

• Brainstorma galna satsningsidéer med NG-grupper

• Hjälpa NG-grupper gå från idé till handling

• Jobba tillsammans med andra roller när du är på NG-kontoret

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Var med i eller driva en Ny Generation-grupp

• Dela tankar, bibelord, funderingar och/eller idéer inför andra människor

• Mingla! Du behöver vara en social person :)

 
banner_inhouse1.jpg

PLANNER


PLANNER


 

Planner

Kreativa idéer behöver kreativ planering och organisering för att bli verklighet. Vi söker dig som älskar att göra listor och styra upp världen omkring dig. Du blir en del av kärntruppen som får saker att hända.

IMG_4582.jpg

Vi tror att du kanske är en person som ibland kallas "kontrollfreak" av dina kompisar - och vet du vad - det är precis dig vi söker! Vi söker dig som gillar att skriva listor och sedan njuta av känslan att få saker gjort och pricka av grejer. Du är antagligen en person som gillar att ha koll och taggas av att höra att något ser omöjligt ut.

Som planner kommer du få vässa dina specifika talanger och möta många nya utmaningar. Du kommer ha ansvar och lära dig massor om hur olika typer av projekt fungerar. Du kommer tränas av personer med mångårig erfarenhet av projektledning. Under ett år kommer du proppas med riktig arbetslivserfarenhet kring att planera, organisera och projektleda.

Du kommer planera projekt för att ta fram nya resurser och hjälpmedel som gör det lättare att driva en Ny Generation-grupp.

Rent konkret kommer du planera projekt för att ta fram nya resurser och hjälpmedel som gör det lättare att driva en Ny Generation-grupp. Tillsammans med andra roller i In House, exempelvis grafiska designer, filmskapare och copywriter (som jobbar med text) kommer ni göra dessa idéer till verklighet. I en sådan kreativ process behövs ofta stora mängder research innan man hittar rätt. Där behövs personer som är skicklig på att "styra upp", men som också har egen kreativitet. Kreativitet handlar inte bara om estetiska saker utan om att tänka nytt och spränga gränserna. Kreativitet har faktiskt mycket gemensamt med problemlösning! Som planner är du alltså med och skapar resurser till grupperna, från det första spånarmötet till att gruppen har resursen i handen.

Ny Generation är ett internationellt arbete, och som en del av Ny Generations team kommer du vara med och stötta även den delen av arbetet. Som planner kan du få vara med och ta fram resurser för internationella projekt som t ex. NG Ryssland också kan använda när de samlar sina grupper i Moskva.

Som planner driver man också NG-shopen. Dels innebär det att spåna fram nya produkter som NG-shopen borde ha tillgängliga men också att skicka ut beställningarna som kommer in till webbshopen. När det är dags för att ta fram nya produkter jobbar ni fram dessa tillsammans med t ex den grafiska designern.

 

Saker som du kommer göra mycket av som planner:

• Göra scheman och listor

• Planera och organisera

• Göra research för olika projekt. Det kan vara personexempel för en predikan, locations för en film eller produktidéer för NG-shopen

• Problemlösa

• Vara delaktig i att ta fram nya resurser till Ny Generation-grupperna

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Planera och organisera

• Jobba i grupp/vara med i eller driva Ny Generation-grupp

• Hybris :) Du får gärna vara en person som tror att du klarar vad som helst bara det finns tid


 
banner_inhouse1.jpg

COPYWRITER


COPYWRITER


 

Copywriter

Om din passion är att sätta ord på saker kanske du är nästa års copywriter! Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och i filmer.

_MG_9608.jpg

Som Copywriter In House blir du årets ordmästare! Du kommer skriva i massor av olika sammanhang och kommer få träna både din kreativitet, ditt fokus och dina språkkunskaper.

Rent konkret kommer du arbeta med copy (text) i alla typer av mediaprojekt. Detta kan innebära en slogan för en affisch, längre texter för kampanjsajter, marknadsföringstexter för nya koncept, oneliners till trailers etc. Du kommer behöva stark egen drivkraft och kreativitet. Det finns också möjlighet att skriva material på engelska till den internationella delen av Ny Generations arbete.

Du kommer skriva mycket material för användning online. Detta kommer gälla texter till mailutskick, hemsidor eller sociala medier. Det är väldigt bra om du är en person som redan gillar sociala medier! Du kommer också korrekturläsa andras texter före tryck eller publicering så du behöver ha bra språkkunskaper. 

Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och broschyrer men också höras i manuset i filmer. 

Som copywriter kommer du jobba en hel del självständigt men också tillsammans med andra från Turné och In House. Tillsammans kommer ni skapa utmanande, idébaserad kommunikation utifrån tydliga syften och mål. Ditt fokus kommer vara ordet i kommunikationen och det gör att du också kommer jobba nära den grafiska designern när en trycksak görs och nära filmskaparna när vi skapar filmmaterial. I den typen av projekt kommer du ibland delta för att skriva manus. Du kommer vara en gränsöverskridande person som med dina kunskaper och din skicklighet med språket kommer sätta stämningen i allt Ny Generation producerar.

Med dina ord kommer du skapa tonläget för Ny Generation. Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och broschyrer men också höras i manuset i filmer. Hur vill du att verkligheten ska se ut för unga kristna i Sverige imorgon? Som copywriter In House på Ny Generation kan du vara med och skapa den verkligheten. Dina ord påverkar.

 

Saker som du kommer göra mycket av som Copywriter:

• Skriva!

• Korrekturläsa

• Delta i många olika typer av projekt - allt från tidningsproduktion till kortfilmer

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Skriva olika typer av texter

• Använda sociala medier


När du söker till Copywriter kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
banner_inhouse1.jpg

GRAFISK DESIGNER


GRAFISK DESIGNER


 

Grafisk designer

Som grafisk designer In House sätter du färg och form på affischer, produkter, sociala medier, hemsidan, filmer mm. Ge kreativiteten en riktig utmaning under 19/20!

grafisk designer.jpg

Som grafisk designer In House kommer du jobba med design på alla möjliga sätt, för alla möjliga olika projekt och skapelser. Det kommer t ex innebära att skapa affischer, designa fräscha grejer för skolgrupperna och göra marknadsföring för event. Tillsammans med filmskaparna involveras du i filmproduktioner för att sätta färg och form på text eller annat som ska synas i bild. Du kommer också jobba fram produkter för NG-shopen tillsammans med andra In House.

Du blir den som bidrar med design som drar ögonen till sig, det som kanske får en skolungdom att stanna upp, tänka till och orka fortsätta lysa för Jesus på sin skola!

Tillsammans med reportern och copywritern kommer du skapa bildmaterial för Ny Generations sociala medier, hemsidan och kampanjsajter. Du kommer vara med och forma hur Ny Generation ser ut och därigenom hur Ny Generation kommunicerar. Bildspråk och ord behöver ha ett tätt samarbete för att skapa något riktigt bra! I det samarbetet blir du den som bidrar med design som drar ögonen till sig, det som kanske får en skolungdom att stanna upp, tänka till och orka fortsätta fortsätta lysa för Jesus på sin skola!

Ny Generation är ett internationellt arbete, och som en del av Ny Generations team kommer du vara med och stötta även den delen av arbetet. Som grafisk designer genom att skapa resurser för internationella arbetet, kanske hjälpa Schweiz med visuellt material för deras årliga satsning hyper action?

Grafisk design är ett stort område. Vi söker dig som antingen illustrerar eller layoutar, även om det är fantastiskt om du gör både och. Det kan vara att du gått Mediaprogrammet på gymnasiet och har en bred introduktionsutbildning till flera designområden, men det skulle också kunna vara så att grafisk design är ditt stora fritidsintresse. Det viktigaste är att du har öga för färg och form, talang för design och ett stort eget driv framåt! Du behöver vara hungrig på att lära dig mer om området och lösa problemen du möter på vägen. Om du är öppen för att experimentera med design kan 19/20 bli året då du får jobba med andra kreativa människor och tillsammans skapa riktiga grejer till riktiga skolgrupper som tar Jesus till sin vardag.

 

Saker som du kommer göra mycket av som Grafisk designer:

• Tänka kreativt!

• Sätta färg och form på saker

• Problemlösa

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Adobe Illustrator/InDesign/Photoshop

• Layouta eller illustrera (eller båda)


När du söker till Grafisk designer kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
banner_inhouse1.jpg

FILMSKAPARE


FILMSKAPARE


 

Filmskapare

Ett år med kreativa risker, galna idéer och väl framförda budskap! Vässa dina filmskaparskills för en grym sak och skapa film som aktiverar och inspirerar Sveriges unga kristna. 

filmskapare.jpg

Som filmskapare In House kommer du jobba med all typ av film på Ny Generation. Detta kan innebära trailers, kortfilmer för predikningar, filmmaterial till våra kommunikationskanaler som hemsida och sociala medier etc. Ibland även för användning utanför Sverige i Ny Generations internationella arbete & kanaler.

Du kommer jobba tillsammans med andra In House men också tillsammans med andra i Turnéteamet, beroende på vad det är för filmmaterial ni ska skapa. Ett projekt skulle kunna vara tillsammans med andra filmskapare och t ex copywritern för att ni ska skapa en serie filmer till Ny Generations YouTube-kanal. Ett annat projekt skulle kunna vara tillsammans med andra filmskapare, en planner och Turnéteamets talare för att ni ska ta fram en film som ska illustrera en poäng i en predikan.

Förverkliga idéer, rita storyboards, planera vinklar, filma och klippa film blir din vardag!

Din roll som filmskapare kommer vara att ha ansvar för filmen från A till Ö. Du kommer driva förproduktionen kreativt - vilket innebär framtagande och konkretiserande av idén, hitta lösningar för att förverkliga idéerna, rita storyboards, och planera vinklar. När det är dags att faktiskt filma är det du som styr kameran. Därefter är det dags för efterproduktion och då sätter du dig vid klippbordet. Det är också kul om du har någon erfarenhet av att skapa effekter med hjälp av t ex Adobe After Effects. Viktigt för dig kommer vara att du har ett starkt eget driv för att problemlösa och för att lära dig mer om filmskapande genom erfarenhet.

Det kommer hända att du reser ut då det behövs för olika filmprojekt. Det kommer ofta vara så att ni kommer behöva resa ut för att nå en viss inspelningsplats.

Som filmskapare kommer du behöva använda din kreativitet och skaparglädje varje dag! Det blir ett år där du kommer ta kreativa risker och tillsammans med andra skapa coolt och bra material som både aktiverar och inspirerar!

 

Saker som du kommer göra mycket av som Filmskapare:

• Hantera fet utrustning :)

• Genomföra förproduktion för film = planera filminspelningar, göra storyboard etc

• Filma

• Klippa film

• Skapa effekter

• Problemlösa

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Göra film

• YouTube

• Adobe Premiere Pro/After effects


När du söker till Filmskapare kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
IMG_4540.jpg

Ansökan


Ansökan


 

Här ansöker du till teamåret 19/20!

Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Vem är du?
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Avklarade gymnasiestudier *
Du kommer vid teamårets början ha avklarat dina gymnasiestudier
Dricker du kaffe?
 
IMG_4540.jpg

Praktisk info


Praktisk info


 

Så funkar det

Ett teamår på Ny Generation är ett år du ger till Gud och andra. 

Du kommer hjälpa och stötta Sveriges unga kristna att på ett konkret sätt visa på sin tro i sin vardag. Du kommer få omsätta din tro i praktiken och växa alldeles våldsamt - både personligen och i din relation till Gud. Det är ett år då du träffar nya människor, får nya perspektiv och upptäcker nya möjligheter. Du kommer utveckla de gåvor du har och upptäcka nya!

Allt praktiskt stuff

Saknar du information om något eller har fler frågor är du alltid välkommen att höra av dig till hej@nygeneration.se eller 018-13 41 10.


Boende

Ny Generation har ett stort hus i Viksta en halvtimme utanför Uppsala och där kommer du bo tillsammans med dina teamarkompisar under året. I huset finns sju sovrum, två stora allrum, ett rejält kök, tre badrum, en välutrustad tvättstuga, ett inglasat uterum och en stor veranda. Huset står på en stor skogstomt omgiven av vacker natur där man kan ta härliga promenader eller sköna springturer.

NG-huset är fullt möblerat och utrustat med tvättmaskiner och diskmaskin, så du behöver inte tänka på att ta med dig några möbler eller liknande. Kollektivlivet kan vara krävande, med mycket delat ansvar, men det är också hur kul som helst och man skapar både minnen och vänner för livet!


Så funkar ekonomin

Att teama på Ny Generation är en heltidssyssla och du kan med andra ord inte arbeta med annat under året. Finansieringen måste därför vara löst på annat sätt då teamåret tar sin början.

Teamåret kostar 3500 kr/kalendermånad från och med augusti 2019 till och med maj 2020. I månadsavgiften ingår logi, mat & resor inom Ny Generations arbete samt upplevelsen av ett unikt år där du får erfarenheter för livet. Det enda du behöver utöver månadsavgiften är det du använder i egna fickpengar, t ex. för att betala resa hem vid ledighet.

Hur får man ihop det?

Tidigare års teamare har fått ihop till sin månadsavgift framför allt genom sponsorer (hemförsamling, föräldrar, vänner, släkt, företag etc) som har bidragit med en summa per månad. Andra lösningar är egensparade medel, sommar/helgjobb fram till dess att teamperioden börjar, ansökan om stipendier etc.


Kalender

21 augusti • Teamåret startar

19 december • Jullov del 1

Nyårsmontringar

2 januari • Jullov del 2

7 januari • Terminsstart VT20

6-13 april • Påsklov (inkl. påskmontring)

27 maj • Teamårsavslutning


Antagningsprocess

Blir du antagen till teamåret kommer du bli kontaktad och meddelad antagning ungefär inom en vecka efter du skickat in din ansökan. Du förväntas då ganska snabbt kunna meddela om du vill tacka ja till din plats.

När du tackat ja till din plats är det första som händer INTRO den 25 maj. Då samlas hela teamet för 19/20 på Ny Generations huvudkontor i Uppsala för en introduktion in i teamåret. Då kommer vi gå igenom praktiska bitar, riktlinjer och projekt för kommande läsår och även din rolls arbetsbeskrivning. Det blir också en chans att gå in i sommaren med ansikten på dina blivande teamkompisar och en förväntan på det som väntar till hösten.


Utbildning

Teamåret börjar med en crash course på två veckor i allt vad Ny Generation heter. Du går in som en padawan och kommer ut på andra sidan som Yoda - ready to use the force*.

Vid ett gäng tillfällen under året kommer vi dessutom ses för gemensamma utbildningsdagar (ca 2-3 dagar) och samlas för undervisning, bön och gemenskap!

*Du som inte har sett Star Wars: 1) Se dem. 2) Du kommer lära dig allt du behöver om NG (och Star Wars - skoja) på den två veckor långa utbildningen, för att sedan komma ut på andra sidan rustad för att utföra din roll på bästa vis :)

Klicka här för att se kursplanen och läsa mer!


Internationellt

Ny Generation finns inte bara i Sverige utan i ett antal andra länder. Som teamare är du också en del i att stötta det internationella arbetet. Varje roll bidrar på olika sätt i arbetet utanför Sveriges gränser. Läs mer om på vilket sätt alla de olika rollerna arbetar internationellt i respektive rollbeskrivning.

Under året kommer du också ges möjligheten att få resa och besöka några av de länder där Ny Generation finns, t ex. Norge och Ryssland. Resor med syfte att få utbyta erfarenheter och se hur samma vision engagerar ungdomar över hela världen!


Ledighet

Alla teamare har två veckors ledighet i samband med jul (med undantag för nyårsmontrar där alla teamare är med och skapar Jesus-party) och en vecka i samband med påsk (anpassas till ev. event som Ny Generation montrar på). Övrig ledighet anpassas till schemat i de olika teamen.


 
IMG_4540.jpg

Utbildning


Utbildning


 

Utbildning

Teamåret börjar med en ca två veckor lång crash course i allt vad Ny Generation heter. Du kommer få de verktyg du behöver för din roll och bli redo för året som ligger framför. På Ny Generation jobbar vi mycket utifrån “learning by doing” och därför kommer mycket av det du lär dig vara utifrån det praktiska du gör och de erfarenheter du får. Men du kommer också få höra från de som gått före och ta lärdom av folk med konkreta kunskaper och erfarenheter inom olika områden.

Nedan kan du se hela kursplanen för uppstartsutbildningen och läsa mer om ledarteamet som håller de olika ämnena!


Kursplan 19/20

• Ny Generations vision

• NG-gruppen - så ser den ut

• Ny Generations historia

• Jobba i projekt

• Ny Generations struktur

• Stories - lär dig vittnesbörden

• Lagar & rättigheter

• Kommunikation

• Våra arbetsverktyg

• NG international family

• Att prata och presentera Ny Generation

• En teamares 10 budord

• Kyrkohistoria

• Vad stabila NG-grupper har gemensamt

• Ekonomi för teamåret

• Genomgång av NG-bilarna

• Genomgång av teamboendet

• Hur vi backar upp grupperna

• Hur vi bemöter grupperna

• Databas

• Att leda sig själv

Tillgängliga pass för Turné & In House*

• NG på turné

• Representera NG

• NG och kyrkan

• Eventmoduler

• Monter

• Starta grupp-samtalet

• Coachning

• Att brainstorma med grupper

• Databas, fördjupning

• Hitta gruppers nästa steg

• Miniandakt

• Rektorshantering

• Föreningsliv

• Kontaktlag

• Gruppträffen

• Monter, före & efter

• Reseplanering

• Utvecklas som talare

• Modifiera ett budskap

• Tala på NG

• Bibelanvändning

• NG-shop

• Intervjua & skriva för NG och webben

• Sociala medier

• Möten i projekt

• Mediaproduktioner - case studies

• NG-tidningen - hur funkar projektet?

• In House och det större perspektivet

• NG In House

• Kommunikation, forts.

• Kreativ process

• Hur NG ser ut

• Planning

• Projektledning

• NG:s utrustning, film & foto

• Designprocess

• Foto

• Filmprojekt

• Drift av webbplatser

• Fundraising på NG

• MailChimp

• Squarespace

* Beroende på vilket team du tillhör och vilken roll du har kommer du utbildas i de ämnen som är aktuella för dig.


Ledarteamet

lärarbilder.001.jpeg


Emma Bergkvist

Ny Generations ledare och verksam i organisationen sedan 2006. Sedan 2016 leder Emma organisationens arbete på daglig basis och jobbar med hur vi kan utveckla arbetet framåt. Hon befinner sig ofta på resande fot och har mångårig erfarenhet av talaruppdrag i små och stora sammanhang. Hon har t ex. predikat på konferenserna Youth, Nyhem och Unite. Hon kommer bland annat ge dig grundpelarna för vad Ny Generation är och står för, vad organisationens syfte är och hur organisationen blivit det den är idag.

lärarbilder.006.jpeg


Sara Borgström
Organisationsutvecklare på Ny Generation och även ansvarig för koordinationen av Ny Generations internationella arbete. Hon är verksam i organisationen sedan 2006 och har under åren hunnit samla på sig erfarenheter inom mängder av områden. Hon innehar en kandidatexamen i Media och kommunikation och är en stark projektledare samt producent då hon t ex. var producent på NGs stora 10 års-jubileum, eventet “Båten”.


lärarbilder2.001.jpeg


Rasmus Lundberg

Turnékoordinator som ansvarar för Ny Generations närvaro i landet - hos skolgrupperna och i kyrkor. Han brinner för genomtänkta event, ungdomsmöten och för att NG-grupper ska träffas och bli peppade att fortsätta i vardagen. Han kommer mest jobba med Turnéteamet och träna dem i allt vad turnélivet innebär, t ex. planering av roadtrips och genomförande av event & montringar.

lärarbild.001.jpeg


Julia Skarin Widlund
Teamkoordinator och ansvarig för teamåret på Ny Generation. Har varit verksam i organisationen sedan 5 år tillbaka och drivs av att teamarna varje år ska få utvecklas och växa i sina roller. Med sin mode och design-utbildning i bagaget ansvarar hon också för NGs webbshop och kombinerar kreativt arbete med administrativt ansvar då hon t ex. ser till så du har allt underlag för att jobba felfritt i medlemsdatabasen och andra planeringsverktyg.

lärarbilder.004.jpeg


Maria Gustafsson

Projektkoordinator på Ny Generation och som namnet antyder är hon en fena på att jobba i och med projekt. Hon brinner för att NG ska höras och synas i alla sina kanaler men också att NG-grupperna ska ha alla resurser de behöver för att underlätta att ha en kristen skolgrupp. Hon kommer jobba med de kommunicerande rollerna både i Turné och In House där ni tillsammans skapar ett så bra stöd som möjligt för skolgrupperna.

lärarbilder.002.jpeg


Andreas Häger

Ett energiknippe som älskar att träffa människor. Har erfarenhet av talaruppdrag och mycket resande och kommer bl a. träna er teamare i bemötande av nya människor och hur vi kommunicerar NG externt. Han är också en hejare på fundraising och arbetsledande i att utveckla det området.

lärarbilder2.002.jpeg


Emmy Flensted-Waleij

Ansvarig för den visuella kommunikationen och brinner för att NG-grupperna ska ha värdefulla resurser som samtidigt har ett tilltalande utseende. Emmy fokuserar på de skapande teamarrollerna och ger verktyg för att kommunicera NG på ett bra sätt i allt från Instagram till montrar.

lärarbilder.005.jpeg


Elisabet Wigfeldt-Jacobsen

Ekonomiansvarig och hittar ständigt nya vägar för ekonomiska brödunder. Studerar just nu på Uppsala Universitet till ekonom och pumpar vidare hennes kunskaper in i organisationen. Hon kommer se till så du har koll på all formalia du behöver och kunna sköta det snyggt.

Under året kommer vi också gästas av olika föreläsare med fördjupade kunskaper inom ämnen som kyrkohistoria, ledarskap och andra relevanta ämnen!

 
IMG_4540.jpg

TEAM


TEAM


Turné_kvadrat.jpg

Det finns en styrka utan motsvarighet i att möta någon ansikte mot ansikte. Ett möte som kan sätta kurs för livet. Mot ett liv där Jesus är i vardagen, där vi lever för andra och där vi tillsammans skapar en bättre värld. I Turnéteamet skapar ni energin och glädjen som får någon att orka fortsätta dela sin tro.

Turnéteamet kommer spendera mesta delen av tiden on the road. Det blir ett spännande år utan motstycke. Du kommer göra avtryck i människors liv samtidigt som du själv tar intryck som blir minnen för livet.

Tillsammans kommer ni använda er kreativitet och utforma event av olika storlekar - allt med syftet att aktivera och inspirera! Sedan kommer ni ge er ut på vägarna och göra ungdomsmöten, event, workshops och samlingar för Ny Generation-grupperna. Med jämna mellanrum kommer ni landa i NG-huset för att ladda om och fylla på.

Ni kommer möta unga kristna på massor av olika platser. En del kommer känna att de har tappat glöden och att de behöver ta ett nytt beslut att vara aktiv i sitt kristna liv. Andra kommer tycka att det är svårt att våga och de kommer behöva känna att någon tror på dem. Ytterligare andra kommer inspirera dig i din tro genom det de gör på sina skolor med Ny Generation-gruppen!

Turnéteamet är för dig som tycker mer om att träffa folk än att sova. Det blir ett år med nya vänner i nya städer. Det är dags att springa framåt, in i nästa äventyr. Den bästa läraren är erfarenhet.

Roller:

Coach

Talare

Reporter

Turnéplanner

Inhouse_kvadrat.jpg

Tänk dig en plats där du tillsammans med ett gäng nya vänner skapar riktig hjälp och inspiration för hjältarna som delar Guds kärlek i sin vardag på skolan. Den platsen är teamet In House på Ny Generation. 

Personer med olika potential och skills kompletterar varandra i ett team som tillsammans kommer pressa de kreativa gränserna för vad som går att göra. Bibeln talar om att vi är i världen men inte av världen. In House på Ny Generation tänker vi att Jesus ska få synas och höras där folk finns. Det innebär att finnas på sociala medier, i folks telefoner - helt enkelt i deras vardag. Detta görs genom filmer, design, texter och schyssta hjälpmedel för att driva kristen skolgrupp och leva ut sin tro där man är.

In House blir du en del av ett team kreativa talanger som under året kommer omvandla talang till expertis med hjälp av faktisk erfarenhet. Du kommer jobba för riktiga grupper, på riktiga skolor men också förverkliga dina egna visioner och idéer. Ny Generation In House är en arena där du får utveckla just din kreativa talang, din kunskap och de attityder du behöver för att lyckas i en värld i konstant förändring.

In House möts ni som gillar text, ni som skapar film eller foto, ni som är kungar på att organisera och ni som sätter färg och form. Tillsammans bildar ni ett oslagbart team som sätter fokus på att se till att alla får chansen att höra om Guds kärlek. Ni som team, är Ny Generation-gruppernas resurser, hjälpare och hejaklack - en ovärderlig insats som kan betyda skillnaden för om en ung person klarar att stå upp för sin tro eller inte.

Roller:

Planner

Copywriter

Grafisk designer

Filmskapare

Fundraiser

Webbutvecklare