Talare

Som talare i Turnéteamet kommer du få massor av tillfällen att vässa dina kommunikations-skills i riktiga och livsförvandlande sammanhang. Du blir en av Ny Generations talare och kommer predika, hålla i andakter, workshops mm.

Talaren är en del av Turnéteamet och tillsammans med dina teamkompisar kommer du forma och utföra Ny Generations event. Väl på plats på eventen kommer du tala på scenen, men också göra det som är lika viktigt - nämligen möta människor efter mötet. Du kommer tillbringa mycket tid pratandes med andra ungdomar och Ny Generation-grupper som behöver pepp och uppmuntran att våga leva ut sin tro i sin vardag.

Med jämna mellanrum kommer Turnéteamet landa i NG-huset för att ladda om, fylla på och repa för nästa turnéperiod. Som talare kommer du då fokusera på att skriva och förbereda nya predikningar och andakter och förstås också öva och finslipa på dina talarinsatser. Under året kommer du tränas och få coachning av talare med många års erfarenhet.

Vi söker dig som drömmer om att predika eller få använda din personlighet och dina ord för att ge Jesus till unga människor. 

Då du inte är på turné kommer dagarna spenderas på NGs huvudkontor. Där kommer du mötas med andra som jobbar med kommunikation på Ny Generation (t ex copywritern i In House-teamet, men också Ny Generations ledare) och tillsammans med dem forma Ny Generations övergripande kommunikation. Ett tema som finns i en av dina predikningar kanske också ska bli en artikelserie på Ny Generations hemsida? För att få en stor organisation att prata samma språk behöver man mötas, diskutera och tänka kreativt! Som talare i Turnéteamet har du en naturlig plats i det forumet.

Vi söker dig som drömmer om att predika eller få använda din personlighet och dina ord för att ge Jesus till unga människor. När du lyssnar på en bra talare tänker du kanske “det där kommer en dag vara jag”. Du gillar antagligen att stå på scenen och framförallt drömmer du om att se den där glimten tändas i någons ögon när du får dem att inse att de faktiskt kan göra skillnad i sin värld. Ta en paus från skolbänken och ge dig ut på fältet. Förbered dig på att rita om kartan!

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Tala inför folk

• Inspirera andra

 

Saker som du kommer göra mycket av som talare:

• Tala inför publik och församlingar av olika storlekar

• Prata med människor!

• Träna på att tala

 

När du söker till talare kommer du bli ombedd att skicka in ett arbetsprov så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig.

 

Närliggande områden: Coach

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
Kajsa Trogen, teamare 2017-2018

Kajsa Trogen, teamare 2017-2018

Från NG-bloggen om denna roll:

• Intervju med Kajsa Trogen, teamare 17/18
• Nervositet, adrenalin och en hel massa glädje! - Samtal med Kristina Florén, talare 16/17
Intervju med Samuel Lewinson, teamare 08/09 och 09/10, som nu jobbar som pastor i Pingstförsamlingen i Strängnäs
• 3 tips som gör dig till mingelproffs!
• Ekumeniken i praktiken
• 7 tips för en bättre roadtrip-packning
• Den ultimata spellistan för en ROAD TRIP?

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Sista ansökningsdag är 25 april. Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?