Reporter

Som reporter kommer du jobba med sociala medier på Ny Generation. Ditt huvudfokus kan vara text eller foto och genom att blogga, instagramma, facebooka osv är du den som ser till att fler får höra om vad skolgrupperna och medlemmarna gör för att sprida Jesu kärlek!

Oavsett om du fotar med din smartphone eller om du är en hejare med en systemkamera, så platsar du som reporter i Turnéteamet. Ditt fokus på turnéerna kommer vara att fånga pulsen i eventen vi gör och fånga upp folks sköna storys, idéer och vittnesbörd. Inriktningen på fotograferandet kommer vara att fota människor, mingel, liv och rörelse. Du kommer se till att vittnesbörd fångas upp och att det fotas bilder som ger ett ansikte till storyn.

Du kommer få ett stort ansvar för innehållet i sociala medier!

De storys och vittnesbörd du fångar upp kommer du dels pumpa rätt ut i Ny Generations sociala medier på eventen, men också spara och följa upp på när Turnéteamet mellanlandar hemma på NGs huvudkontor. Detta innebär att du som reporter kommer ta ett viktigt innehållsansvar för Ny Generations sociala medier under året. I detta kommer du jobba tillsammans med andra inom kommunikation på NG.

Du har huvudfokus på antingen text eller foto beroende på var din styrka finns. Vi söker dig som tycker om att blogga eller njuter av att lägga upp en onödigt snygg bild på Instagram.

Som reporter i Turnéteamet kommer du ha huvudfokus på antingen text eller foto beroende på var din styrka finns. Vi söker dig som kanske tycker om att blogga eller njuter av att lägga upp en onödigt snygg bild på Instagram. Vi söker dig som dör lite när du hör en snygg formulering eller dig som går upp frivilligt tidigt på morgonen bara för att fånga "the golden hour". 

Med Turnéteamet kommer stor del av tiden tillbringas on the road. Ni kommer dock mellanlanda på NGs huvudkontor för att fylla på, ladda om och bearbeta material. Som reporter i teamet kommer det innebära att följa upp på vittnesbörd, skaffa bakgrundsinfo kring storys du hört på event, bearbeta bilder och göra längre telefonintervjuer. På event kommer du träffa massa folk och höra storys lite snabbt och för att skriva längre texter kommer du behöva mer info. Som reporter i Turnéteamet kommer du se till att allt fantastiskt som Jesus gör genom Ny Generation-grupperna inte går obemärkt förbi.

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Hantera sociala medier

• Blogga/skriva

• Fotografera - antingen med systemkamera eller smartphone

 

Saker som du kommer göra mycket av som reporter:

• Prata med människor!

• Instagramma, twittra, facebooka, snappa, blogga...

• Fotografera och redigera bilder
(antingen systemkamera+Photoshop eller smartphone+bildredigeringsappar)

• Vara med och planera vad som ska läggas ut i sociala medier

 

Närliggande områden: Copywriter

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
Malin Danielsson, reporter 17/18

Malin Danielsson, reporter 17/18

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?