Så funkar det

 

Ett teamår på Ny Generation är ett år du ger till Gud och andra. 

Du kommer hjälpa och stötta Sveriges unga kristna att på ett konkret sätt visa på sin tro i sin vardag. Du kommer få omsätta din tro i praktiken och växa alldeles våldsamt - både personligen och i din relation till Gud. Det är ett år då du träffar nya människor, får nya perspektiv och upptäcker nya möjligheter. Du kommer utveckla de gåvor du har och upptäcka nya!

 

Allt praktiskt stuff

Saknar du information om något eller har fler frågor är du alltid välkommen att höra av dig till hej@nygeneration.se eller 018-13 41 10.


Boende

Ny Generation har ett stort hus i Viksta en halvtimme utanför Uppsala och där kommer du bo tillsammans med dina teamarkompisar under året. I huset finns sju sovrum, två stora allrum, ett rejält kök, tre badrum, en välutrustad tvättstuga, ett inglasat uterum och en stor veranda. Huset står på en stor skogstomt omgiven av vacker natur där man kan ta härliga promenader eller sköna springturer.

NG-huset är fullt möblerat och utrustat med tvättmaskiner och diskmaskin, så du behöver inte tänka på att ta med dig några möbler eller liknande. Kollektivlivet kan vara krävande, med mycket delat ansvar, men det är också hur kul som helst och man skapar både minnen och vänner för livet!


Så funkar ekonomin

Att teama på Ny Generation är en heltidssyssla och du kan med andra ord inte arbeta med annat under året. Finansieringen måste därför vara löst på annat sätt då teamåret tar sin början.

Som teamare är du med och bär dina egna levnadskostnader. Månadsavgiften är 3 000 kr/månad från och med augusti 2018 till och med maj 2019. Då ingår logi, mat, resor inom Ny Generations arbete. Det enda du behöver utöver månadsavgiften är det du använder i egna fickpengar.

Hur får man ihop det?

Tidigare års teamare har fått ihop till sin månadsavgift framför allt genom sponsorer (hemförsamling, föräldrar, vänner, släkt, företag etc) som har bidragit med en summa per månad. Andra lösningar är egensparade medel, sommar/helgjobb fram till dess att teamperioden börjar, ansökan om stipendier etc.


Kalender

25 april • Sista ansökningsdag

ca 1 maj • Du får antagningsbesked

26 maj • Informationsdag på Ny Generations huvudkontor för alla som antagits

22 augusti • Teamåret startar

19 december • Jullov del 1

Nyårsmontringar

2 januari • Jullov del 2

7 januari • Terminsstart VT19

29 maj • Teamårsavslutning


Utbildning

Teamåret börjar med en crash course på två veckor i allt vad Ny Generation heter. Du går in som en padawan och kommer ut på andra sidan som Yoda - ready to use the force*.

Vid ett gäng tillfällen under året kommer vi dessutom ses för gemensamma utbildningsdagar (ca 2-3 dagar) och samlas för undervisning, bön och gemenskap!

*Du som inte har sett Star Wars: 1) Se dem. 2) Du kommer lära dig allt du behöver om NG (och Star Wars - skoja) på den två veckor långa utbildningen, för att sedan komma ut på andra sidan rustad för att utföra din roll på bästa vis :)


Ledighet

Alla teamare har två veckors ledighet i samband med jul (med undantag för nyårsmontrar där alla teamare är med och skapar Jesus-party) och en vecka i samband med påsk (anpassas till ev event som Ny Generation montrar på). Övrig ledighet anpassas till schemat i de olika teamen.