Hej!

 

Halkade du bara in på sidan om Ny Generations teamår och undrar vad som är grejen? Inga problem, här hittar du basic info! 


Vad är Ny Generation för nåt?

Ny Generation är en rörelse av kristna ungdomar som tar Jesu kärlek till sina skolor. Det är ungdomen som sätter sig bredvid den som sitter ensam i matsalen och skolgruppen som gör en anti-mobbning satsning. Ny Generation är ungdomen som delar ut biblar i julklapp till skolkompisar och skolgruppen som bjuder på frukost en helt vanlig torsdag. Bara för att visa på Guds kärlek och att det kristna livet innebär ett liv som handlar om andra.

För Ny Generation är skolan världens viktigaste plats och en miljö där det kristna kärleksbudskapet behövs i både ord och handling. Unga kristna från alla sammanhang och samfund både vill och kan göra en positiv skillnad på sina skolor och detta är just vad Ny Generation vill stödja och stimulera. Detta görs med material, idéer, event och inspiration.

Det är eleverna och studenterna själva - deras initiativ och engagemang - som är motorn i Ny Generation. Ny Generation-grupperna är av varierande storlek och deras verksamhet ser olika ut. Många träffas en eller flera gånger i veckan för att be för skolan tillsammans, och för att planera och genomföra utåtriktade satsningar som lyfter fram det kristna kärleksbudskapet eller bidrar till en bättre stämning på skolan. Många tar också ett aktivt socialt initiativ för att motarbeta mobbning och utanförskap.

Skolgruppen är självständig och bestämmer helt över sin egen verksamhet, men genom anslutningen till Ny Generation får man uppbackning, mängder av resurser och inspiration. Man blir också en del av nätverket av tusentals unga kristna som är engagerade i arbetet, både nationellt och internationellt.


Vad är grejen med "teamare"?

För att se till att Ny Generation-grupperna får den uppbackning de behöver behövs det folk som jobbar med detta! Varje år väljer ett gäng unga att göra ett volontärt, så kallat, "teamår" på Ny Generation. Teamarna, som de kallas, är kontaktpersoner för grupperna, de reser och gör ungdomsmöten, event, konferenser, workshops mm för att stötta, hjälpa och inspirera. De skapar resurser, produkter och andra hjälpmedel som ska göra det lättare och roligare att driva kristen skolgrupp och de fyller Ny Generations olika kanaler online med aktiverande och inspirerande material.

Samtidigt är det ett år där man får nya vänner för livet. Ett riktigt äventyr där man själv utvecklas i sin egna tro men också i sina gåvor och talanger.