Planner

Kreativa idéer behöver kreativ planering och organisering för att bli verklighet. Vi söker dig som älskar att göra listor och styra upp världen omkring dig! Du blir en del av kärntruppen som får saker att hända. 

Vi tror att du kanske är en person som ibland kallas "kontrollfreak" av dina kompisar - och vet du vad - det är precis dig vi söker! Vi söker dig som gillar att skriva listor och sedan njuta av känslan att få saker gjort och pricka av grejer. Du är antagligen en person som gillar att ha koll och taggas av att höra att något ser omöjligt ut.

Som planner hjälper du Ny Generation-grupperna med allt från att spåna fram en ny idé till att förklara hur man styr upp en satsning.

Som planner har du direktkontakt med Ny Generations huvudpersoner: medlemmarna i Ny Generation-grupperna! Du kommer ge varje grupp skräddarsydd hjälp för att ta sitt nästa steg och kommer ansvara för kontakten med NG-grupperna och prata med dem i telefon, via sms, mail eller sociala medier. Syftet är att individuellt hjälpa varje NG-grupp navigera och att ta nästa steg vidare för just deras grupp och skola. Du kommer finnas där för att inspirera och stötta dem när det tar emot med gruppen och för att tro på dem även när de inte tror på sig själva. Du kommer också utbildas till att bli grym på allt vad Ny Generation heter! Du kommer kunna hjälpa grupperna med allt från att spåna fram en ny idé till att förklara hur man styr upp en satsning. Får en NG-grupp problem med att inte få finnas på skolan kommer du hjälpa dem få sina rättigheter.

I plannerrollen kommer du få vässa dina specifika talanger och möta många nya utmaningar. Du kommer ha ansvar och lära dig massor om hur olika typer av projekt fungerar. Du kommer tränas av personer med mångårig erfarenhet av projektledning. Under ett år kommer du proppas med riktig arbetslivserfarenhet kring att planera, organisera och projektleda.

Du kommer planera projekt för att ta fram nya resurser och hjälpmedel som gör det lättare att driva en Ny Generation-grupp.

Rent konkret kommer du planera projekt för att ta fram nya resurser och hjälpmedel som gör det lättare att driva en Ny Generation-grupp. Tillsammans med andra roller i In House, exempelvis grafiska designer, filmskapare och copywriter (som jobbar med text) kommer ni göra dessa idéer till verklighet. I en sådan kreativ process behövs ofta stora mängder research innan man hittar rätt. Där behövs personer som är skicklig på att "styra upp", men som också har egen kreativitet. Kreativitet handlar inte bara om estetiska saker utan om att tänka nytt och spränga gränserna. Kreativitet har faktiskt mycket gemensamt med problemlösning! Som planner är du alltså med och skapar resurser till grupperna, från det första spånarmötet till att gruppen har resursen i handen. I arbetet med dessa projekt är det också kanon om du har erfarenheten av att ha varit med i en Ny Generation-grupp på din skola. Dina erfarenheter kring vad som funkar, men även erfarenheter av saker som inte funkat och som du skulle gjort annorlunda idag, är helt ovärderliga!

Som planner driver man också NG-shopen. Dels innebär det att spåna fram nya produkter som NG-shopen borde ha tillgängliga men också att skicka ut beställningarna som kommer in till webbshopen. När det är dags för att ta fram nya produkter jobbar ni fram dessa tillsammans med t ex den grafiska designern.

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Planera och organisera

• Jobba i grupp/vara med i eller driva Ny Generation-grupp

• Hybris :) Du får gärna vara en person som tror att du klarar vad som helst bara det finns tid

 

Saker som du kommer göra mycket av som Planner:

• Göra scheman och listor

• Planera och organisera

• Göra research för olika projekt. Det kan vara personexempel för en predikan, locations för en film eller produktidéer för NG-shopen

• Problemlösa

• Se potential i, och hjälpa att hitta riktning för, Ny Generation-grupperna

• Prata i telefon, SMSa och Snapchatta :)


Närliggande områden: CoachProducent, Turnéplanner

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 

Lovisa Bäckström, teamare 17/18

Lovisa Bäckström, teamare 17/18

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?