Grafisk designer

Som grafisk designer In House sätter du färg och form på affischer, produkter, sociala medier, hemsidan, filmer mm. Ge kreativiteten en riktig utmaning under 18/19!

Som grafisk designer In House kommer du jobba med design på alla möjliga sätt, för alla möjliga olika projekt och skapelser. Det kommer t ex innebära att skapa affischer, designa fräscha grejer för skolgrupperna och göra marknadsföring för event. Tillsammans med filmskaparna involveras du i filmproduktioner för att sätta färg och form på text eller annat som ska synas i bild. Du kommer också jobba fram produkter för NG-shopen tillsammans med andra In House.

Du blir den som bidrar med design som drar ögonen till sig, det som kanske får en skolungdom att stanna upp, tänka till och orka fortsätta lysa för Jesus på sin skola!

Tillsammans med reportern och copywritern kommer du skapa bildmaterial för Ny Generations sociala medier, hemsidan och kampanjsajter. Du kommer vara med och forma hur Ny Generation ser ut och därigenom hur Ny Generation kommunicerar. Bildspråk och ord behöver ha ett tätt samarbete för att skapa något riktigt bra! I det samarbetet blir du den som bidrar med design som drar ögonen till sig, det som kanske får en skolungdom att stanna upp, tänka till och orka fortsätta fortsätta lysa för Jesus på sin skola!

Grafisk design är ett stort område. Vi söker dig som antingen illustrerar eller layoutar, även om det är fantastiskt om du gör både och. Det kan vara att du gått Mediaprogrammet på gymnasiet och har en bred introduktionsutbildning till flera designområden, men det skulle också kunna vara så att grafisk design är ditt stora fritidsintresse. Det viktigaste är att du har öga för färg och form, talang för design och ett stort eget driv framåt! Du behöver vara hungrig på att lära dig mer om området och lösa problemen du möter på vägen. Om du är öppen för att experimentera med design kan 18/19 bli året då du får jobba med andra kreativa människor och tillsammans skapa riktiga grejer till riktiga skolgrupper som tar Jesus till sin vardag.

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Adobe Illustrator/InDesign/Photoshop

• Layouta eller illustrera (eller båda)

 

Saker som du kommer göra mycket av som Grafisk designer:

• Tänka kreativt!

• Sätta färg och form på saker

• Problemlösa

Kolla den praktiska informationen om teamåret

När du söker till Grafisk designer kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Fredrik Frendin, teamare 2011-2013 Foto: Josefin Frendin

Fredrik Frendin, teamare 2011-2013
Foto: Josefin Frendin

Från NG-bloggen om denna roll:

Intervju med Amanda Frankner, grafisk designer 16/17 och 17/18
"Bilder finns överallt..." av Amanda Frankner, grafisk designer 16/17 & 17/18
• Intervju med Fredrik Frendin, grafisk designer 11/12 och 12/13
• 3 länktips för grafiska designers
• 3 låtar att vara kreativ till

 

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?