Filmskapare

Ett år med kreativa risker, galna idéer och väl framförda budskap! Vässa dina filmskaparskills för en grym sak och skapa film som aktiverar och inspirerar Sveriges unga kristna. 

Som filmskapare In House kommer du jobba med all typ av film på Ny Generation. Detta kan innebära trailers, kortfilmer för predikningar, filmmaterial till våra kommunikationskanaler som hemsida och sociala medier etc.

Du kommer jobba tillsammans med andra In House men också tillsammans med andra i Turnéteamet, beroende på vad det är för filmmaterial ni ska skapa. Ett projekt skulle kunna vara tillsammans med andra filmskapare och t ex copywritern för att ni ska skapa en serie filmer till Ny Generations YouTube-kanal. Ett annat projekt skulle kunna vara tillsammans med andra filmskapare, en planner och Turnéteamets producenter och talare för att ni ska ta fram en film som ska illustrera en poäng i en predikan.

Förverkliga idéer, rita storyboards, planera vinklar, filma och klippa film blir din vardag!

Din roll som filmskapare kommer vara att ha ansvar för filmen från A till Ö. Du kommer driva förproduktionen kreativt - vilket innebär framtagande och konkretiserande av idén, hitta lösningar för att förverkliga idéerna, rita storyboards, och planera vinklar. När det är dags att faktiskt filma är det du som styr kameran. Därefter är det dags för efterproduktion och då sätter du dig vid klippbordet. Det är också kul om du har någon erfarenhet av att skapa effekter med hjälp av t ex Adobe After Effects. Viktigt för dig kommer vara att du har ett starkt eget driv för att problemlösa och för att lära dig mer om filmskapande genom erfarenhet.

Det kommer hända att du reser ut då det behövs för olika filmprojekt. Det kommer ofta vara så att ni kommer behöva resa ut för att nå en viss inspelningsplats.

Som filmskapare kommer du behöva använda din kreativitet och skaparglädje varje dag! Det blir ett år där du kommer ta kreativa risker och tillsammans med andra skapa coolt och bra material som både aktiverar och inspirerar!
 

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Göra film

• YouTube

• Adobe Premiere Pro/After effects

 

Saker som du kommer göra mycket av som Filmskapare:

• Hantera fet utrustning :)

• Genomföra förproduktion för film = planera filminspelningar, göra storyboard etc

• Filma

• Klippa film

• Skapa effekter

• Problemlösa

 

När du söker till Filmskapare kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 
Emmy Flensted-Waleij, teamare 2017-2018

Emmy Flensted-Waleij, teamare 2017-2018

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?