Copywriter

Om din passion är att sätta ord på saker kanske du är nästa års copywriter! Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och i filmer.

Som Copywriter In House blir du årets ordmästare! Du kommer skriva i massor av olika sammanhang och kommer få träna både din kreativitet, ditt fokus och dina språkkunskaper.

Rent konkret kommer du arbeta med copy (text) i alla typer av mediaprojekt. Detta kan innebära en slogan för en affisch, längre texter för kampanjsajter, marknadsföringstexter för nya koncept, oneliners till trailers etc. Du kommer behöva stark egen drivkraft och kreativitet. Du kommer skriva mycket material för användning online. Detta kommer gälla texter till mailutskick, hemsidor eller sociala medier. Det är väldigt bra om du är en person som redan gillar sociala medier! Du kommer också korrekturläsa andras texter före tryck eller publicering så du behöver ha bra språkkunskaper. 

Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och broschyrer men också höras i manuset i filmer. 

Som copywriter kommer du jobba en hel del självständigt men också tillsammans med andra från Turné och In House. Tillsammans kommer ni skapa utmanande, idébaserad kommunikation utifrån tydliga syften och mål. Ditt fokus kommer vara ordet i kommunikationen och det gör att du också kommer jobba nära den grafiska designern när en trycksak görs och nära filmskaparna när vi skapar filmmaterial. I den typen av projekt kommer du ibland delta för att skriva manus. Du kommer vara en gränsöverskridande person som med dina kunskaper och din skicklighet med språket kommer sätta stämningen i allt Ny Generation producerar.

Med dina ord kommer du skapa tonläget för Ny Generation. Dina ord kommer läsas i sociala medier, på Ny Generations hemsida, på affischer, i böcker och broschyrer men också höras i manuset i filmer. Hur vill du att verkligheten ska se ut för unga kristna i Sverige imorgon? Som copywriter In House på Ny Generation kan du vara med och skapa den verkligheten. Dina ord påverkar.

 

Saker som är kul om du har någon erfarenhet av:

• Skriva olika typer av texter

• Använda sociala medier

 

Saker som du kommer göra mycket av som Copywriter:

• Skriva!

• Korrekturläsa

• Delta i många olika typer av projekt - allt från tidningsproduktion till kortfilmer

 

När du söker till Copywriter kommer du bli ombedd att skicka in arbetsprover så att vi får en känsla för vad du kan och hur du uttrycker dig kreativt. Arbetsproverna utformas efter vad du berättar att du har för skills.

Närliggande områden: Reporter

Kolla den praktiska informationen om teamåret

 

Alicia Wennstig, teamare 2011-2013

Alicia Wennstig, teamare 2011-2013

Från NG-bloggen om denna roll:

En journalists bekännelser, av Jakob Romeborn, copywriter 17/18
•  "2 månader och lite vishet senare", av Ida Olsson, copywriter 16/17
Intervju med Alicia Wennstig, copywriter 11/12 och 12/13.
• Kreativ övning för copywriter!
Tre låtar att vara kreativ till
• Så funkade projektet: Skrivandet av färgsidorna i utdelningsbibeln

 

Här ansöker du till teamåret 18/19!

Samma ansökan finns tillgänglig under alla områdesbeskrivningar. Observera att du inte kan spara svaren till senare. Du behöver fylla i hela ansökan på en gång och sedan klicka "Skicka". Du kommer få en bekräftelse på att din ansökan kommit in. Om du inte får det, hör av dig till hej@nygeneration.se!

Namn *
Namn
Vad söker du?
Jag söker:
Kryssa i alla områden som är intressanta för dig. Det kan finnas vissa möjligheter att kombinera olika uppgifter.
Du måste inte välja något specifikt i första hand. Det går bra att bara kryssa i allt som är intressant ovan.
Låt oss veta om du har intressen inom de områden du sökt & vilka starka sidor du har som skulle funka bra i just de roller du kryssat i.
Ditt DNA
(Typ om du sjunger, spelar något instrument, kan fler språk etc.)
Jag skulle helst spendera en ledig kväll:
Vilka ord skulle du helst sätta upp på väggen:
Detta är mest troligt att ta min uppmärksamhet när jag borde plugga/städa/göra något annat viktigt:
Din historia
Ditt nu
Beskriv situationen du ser framför dig.
Snabbfakta om dig
Jag finns på:
Vi vill gärna hitta dig för att få sätta ett ansikte till din ansökan :)
(Fyra sista behövs ej)
T ex din ungdomsledare. Någon som känt dig längre.
Körkort *
Dricker du kaffe?