din-skolgrupp.png
rapportfront3.jpg
din-skolgrupp.png

Hjälp & material


 

På denna sida hittar du hjälp, material, idéer mm för
Ny Generation-gruppen.

Har du inte en grupp redan? Då kan du starta en

här

SCROLL DOWN

Hjälp & material


 

På denna sida hittar du hjälp, material, idéer mm för
Ny Generation-gruppen.

Har du inte en grupp redan? Då kan du starta en

här

 

Nyss startat?

KLICKA HÄR

 Lagar & rättigheter

Idéer, inspiration
& tips rätt i mobilen

*

Affischer

Alla affischer finns tillgängliga som PDF-filer, för dig och din grupp att ladda ner och skriva ut. Obegränsat antal, obegränsade möjligheter! Det finns ett flertal affischer med olika teman för diverse typer av högtider, temadagar och utdelningar. Ta en titt och se om det finns något som kan ge just din grupp en skjuts framåt! Klicka här för att komma till affischsidan.

 

Workshop med Ny Generation

Att vilja göra något på skolan med sin NG-grupp, men inte veta hur eller när är en vanlig utmaning. Därför finns Workshop med Ny Generation - för dig som vill kicka igång eller ta din skolgrupp till en ny nivå. Läs mer här

 NG+SMS

Jour 24/7

För Ny Generation-grupperna finns det så kallade teamare som är tillgängliga för stöd, hjälp och inspiration. De kan man höra av sig till om stort och smått. De nya teamarna är på plats i slutet av augusti. Så länge får du gärna höra av dig till hej@nygeneration.se

 NG-fonden

Kalendarium

Året är fyllt av alla möjliga temadagar, vissa större än andra. Ny Generation-grupper brukar ofta ta till vara på dessa dagar och göra satsningar. I denna kalender finns de alla samlade så man lätt kan se vad som händer härnäst. Man kan också se viktig info och påminnelser för NG-gruppen. Se kalendern här.

 Exempelstadgar

NG-fonden

Har man en idé och vill ta ett initiativ på skolan ska inte brist på pengar vara ett hinder. Därför finns NG-fonden. Här kan Ny Generation-grupper ansöka om bidrag till roliga, nytänkande satsningar. Möjligheterna är oändliga. Läs mer om hur det funkar och ansök här.

 Alltid rabatt i shopen

Lagar och rättigheter

Sverige är ett land som har religions-, yttrande- och föreningsfrihet. Därför finns det stöd i lagen för att kristna skolgrupper får finnas. Har man fått problem i just denna fråga finns det massor av underlag att hämta ur lagboken och det går alltid att få hjälp från Ny Generations teamare. Läs mer här.

 Jour 24/7

Rabatt i shopen

Som Ny Generation-grupp har man fördelen att få rabatt i webshopen. Rabattcheckar kommer regelbundet till gruppledaren via mail. Klicka här för att komma till shopen.

 Kalendarium

Exempelstadgar

Varje Ny Generation-grupp är en separat lokalförening. För att ha en förening krävs antagna stadgar. De finns för att garantera att gruppen är demokratisk och arbetar utifrån det som är Ny Generations syfte och mening. Som en hjälp finns exempelstadgar färdiga att anta i gruppen. Klicka här för att komma till exempelstadgarna.

 Årsmöteshjälpen/Gilla demokrati

Årsmöte

Då varje grupp är en lokalförening ska det hållas ett årsmöte för att redovisa att man är en aktiv förening och för att se till att alla i er skolgrupp får höras och påverka. Det låter svårare än det egentligen är så lugn bara lugn! Här kan du läsa mer om hur man gör.

Presentationsfilm

Ibland får man chansen att presentera Ny Generation-gruppen på en samling i skolan och då kan denna presentationsfilm komma väl till pass! Klicka här för att ladda ner filmen.

Checklista för uppstart med gruppen


 

 

Checklista för uppstart med gruppen


 

 

Ha en första samling

Oavsett om man är ensam eller fler i gruppen är ett tips att ha en första samling. Helt enkelt ta ett tillfälle att sätta sig ner och tänka igenom vad man vill med gruppen. Kanske på en gång planera tillfällen då man ska göra något. Det är även skönt att be för gruppen och be Gud vara en del av den.

Ta ett första steg

Gör en liten satsning som inte kräver så mycket förberedelse! Det skulle t ex kunna vara att ha på dig en t-shirt med kristet budskap (det finns sköna i NG-shopen), be för en kompis om dagen eller göra en spontan komplimangsatsning.

Tänk efter vad din skola behöver och hur du kan sätta tron i gärningar där. Se till dig själv och vad du har för egenskaper och talanger att dra nytta av. Vad skulle du vilja göra på skolan?
Idéboken för världsförbättring som man får när man startar grupp är fylld av tips på saker att göra. Det finns massor med möjligheter och ibland handlar det bara om att ta tillvara på tillfällen som ges.

Säg hej till rektorn

När man startat en Ny Generation-grupp är det alltid positivt att berätta för rektorn att man finns. Träffa skolledningen och berätta lite kort vad gruppen är och kommer innebära för skolan. Det är bra att få dem att förstå vilka ni är och att ni vill förbättra stämningen på skolan med er grupp.

 

rapportfront3.jpg

•Vad hände 2016?•


•Vad hände 2016?•


Här fyller du i och skickar in en beskrivning av din NG-grupps verksamhet för 2016,
snabbt och enkelt!

 
Namn *
Namn
Fyll i om ni har gjort något av följande under läsåret: *
Om påståenden inte stämmer in på din grupp svarar du bara "Nej".
Träffats med gruppen i eller utanför skolan, hemma hos någon, i kyrkan eller på annan plats minst två gånger/termin.
Till exempel Kanelbullens dag, Alla hjärtas dag, Lucia osv.
Om ni har fått besök men inte kommer ihåg vad teamarna hette räcker det att skriva "Ja".
Till exempel bakat och delat ut bullar, gjort en kramsatsning, komplimangsatsning... Något som berör andra på skolan.
Allt från att ge en bibel till en kompis till att dela ut 1000 biblar till hela skolan!
Varit med på "Workshop med Ny Generation". Var? *
På något sätt visat att ni finns på skolan, till exempel via Instagram, Facebook eller affischer :)
Något mer ni som grupp har gjort under 2016 som du vill dela med dig av? :)
Varit med på All In-event. Vilket? *
 
 

Som tack för att du skickar in din NG-grupps verksamhetsrapport får du detta snygga "att leva för andra"-block. En bra påminnelse i vardagen!