Vi har idéerna för skolstarten!

 
logo.png
 
 

3 tips på att komma igång!

1. Visa att det finns en kristen skolgrupp!
Såhär i början av höstterminen är det många nya ansikten som rör sig i korridorerna. Därför kan det vara bra att marknadsföra gruppen på ett eller annat sätt. Gå runt i varje klass och berätta att det finns en Ny Generation-grupp att joina, sätt upp en affisch eller bjud med folk du träffar.

2. Ha en kick off!
Bestäm en tid och plats för en första samling med gruppen. Det behöver inte vara något stort och maxat men en träff så nya elever kan hitta dit och för att skapa en känsla av att skolan är igång och så även NG-gruppen.

3. Gör något!
Bestäm en första satsning för året. Hitta på något på skolan för att få gruppen i rullning.

Ny Generation-gruppen på Karolinska skolan i Örebro välkomnar de nya eleverna med chokladbollar och Guds kärlek!

 

Coffee To Go med tjeckisk Ny Generation-grupp

Bilder från ngpalackeho på Facebook

Bilder från ngpalackeho på Facebook

Ny Generation på Univerzita Palackého i Tjeckien gjorde en schysst satsning som passar bra för terminsstarten: Coffee to go! Med skyltar, kaffe och kakor ställde de sig på sitt universitetscampus och pratade med folk om att komma till Ny Generation-gruppen!


 

Jesus på mobilskalet!

Passar iPhone 6 & 6S


Inte igång än?

Starta Ny Generation-grupp här

Bästa beslutet för skolstarten!

Förnamn och efternamn.
Namn och vilken stad den ligger i.
 
 

Om du startar grupp för första gången är detta ett bra sätt att börja:

Ha en första samling

Oavsett om man är ensam eller fler i gruppen är ett tips att ha en första samling. Helt enkelt ta ett tillfälle att sätta sig ner och tänka igenom vad man vill med gruppen. Kanske på en gång planera tillfällen då man ska göra något. Det är även skönt att be för gruppen och be Gud vara en del av den.

Ta ett första steg

Gör en liten satsning som inte kräver så mycket förberedelse! Det skulle t ex kunna vara att ha på dig en t-shirt med kristet budskap (det finns sköna i NG-shopen), be för en kompis om dagen eller göra en spontan komplimangsatsning.

Tänk efter vad din skola behöver och hur du kan sätta tron i gärningar där. Se till dig själv och vad du har för egenskaper och talanger att dra nytta av. Vad skulle du vilja göra på skolan?
Idéboken för världsförbättring som man får när man startar grupp är fylld av tips på saker att göra. Det finns massor med möjligheter och ibland handlar det bara om att ta tillvara på tillfällen som ges.

Säg hej till rektorn

När man startat en Ny Generation-grupp är det alltid positivt att berätta för rektorn att man finns. Träffa skolledningen och berätta lite kort vad gruppen är och kommer innebära för skolan. Det är bra att få dem att förstå vilka ni är och att ni vill förbättra stämningen på skolan med er grupp.

 

Hör av dig!

NG på insta - woop woop: