NOV.jpg
NOV.jpg

.


SCROLL DOWN

.


 

Gud använder ungdomar

Om det är någonting som vi blir ständigt påminda om i arbete med Ny Generation så är det att Gud använder ungdomar. Nedan så hittar ni berättelsen om Majken som kom till tro tack vare att hennes kurskompis Ebba lät sig bli använd av Gud i sin vardag i skolan. Guds perspektiv är större än vårt och vi kan få använda saker och egenskaper som kanske inte är något speciellt i våra egna ögon.

 

 

“Det jag inte visste då var att detta skulle förändra hela mig och mitt liv”

Ebba och Majken läste matte tillsammans under gymnasiet. De kände inte varandra så bra eftersom de gick i olika klasser men började ändå säga “Hej” när de möttes i korridoren. Efter ett tag bjöd Ebba in Majken på inflyttningsfika vilket ledde till de började prata mer och bygga en djupare vänskap. Så småningom berättade Ebba att hon var kristen och vad tron fått betyda för henne. Majken kallade sig själv agnostiker men tyckte ändå det var intressant att höra Ebba berätta - Ebba trodde inte att hon var intresserad av kyrkan överhuvudtaget men fortsatte ändå att vara öppen med sin tro.

En dag fick Ebba ett sms där Majken frågade om hon fick följa med till kyrkan. Hon blev förvånad men svarade såklart ja. I kyrkan upplevde Majken ett sådant välkomnande hon aldrig tidigare varit med om i något annat sammanhang. Majken fortsatte följa med till kyrkan och som present fick hon en Bibel av Ebba. Tiden gick och efter ett tag bestämde sig Majken för att döpa sig och idag kallar hon sig kristen.

Vill du läsa mer?

Läs hela intervjuerna med Emma och Majken 👇🏽

 

För gudstjänsten

 

Värt att berätta om:

Då tillägget till skollagen kom 2011 så var Ny Generation med och bidrog till att det skulle formuleras ett förtydligande till skollagen som skulle hjälpa rektorer att tolka lagen. Förtydligandet var att skolan, som enligt den nya skollagen ska vara icke konfessionell, innebär undervisningen, men att rastaktiviteter, såsom kristna skolgrupper får vara det. Detta räddade många skolgrupper från att deras förenings-,yttrande och religionsfrihet inskränktes. Det är dock fortfarande en kamp för vissa skolgrupper att bli fullt accepterade från skolledningen på deras skola och kan ibland bli begränsade på olika sätt. Så hjälp oss gärna att be för:

  • Alla rektorer och skolledningar på Sveriges skolor och universitet. Hjälp dem att ha ett öppet sinne och se det positiva med att ha en NG-grupp på deras skola eller universitet.

“Låt ditt rike komma till Sveriges skolor och universitet.”

Mer kärlek till Sveriges skolor och universitet! Erfarenheten säger att skolgången på många sätt är en definierande tid som kan vara tuff. I en tid då många är osäkra och vilsna så är det lätt att negativa jargonger föds.

Det hoppfulla är dock att vi har en kärleksfull Gud som dagligen använder elever som sagt sitt “ja!” till att vara en del i att gör Guds rike synligt på deras skolor och universitet.

År 2011 kom ett tillägg i skollagen som säger att “alla skolor måste vara fria från konfessionella inslag”. Detta tillägg gör det svårare för kyrkor och organisationer att vara en kristen närvaro på skolor, men det hindrar inte eleverna! Därför är de kristna skolgruppernas roll viktigare än någonsin just nu. Tack för att ni är med och ger.

 

Till ungdomsarbetet 

Gud kan använda oss som de vi är för att sprida hans rike. Här kommer material för att prata om detta i er ungdomsverksamhet. Starta en samtal om på vilka sätt just ni kan bli använda och uppmuntra varandra genom att belysa varandras olika styrkor.

Klicka på bilderna för att ladda ner dem. Använd materialet som et inslag i er ungdomsverksamhet.


Senaste nytt!

Den sensate inkomna satsningen från Sveriges skolor.

Uppmuntrande ord på Katedralskolan i Växjö

“Vi fick massa post-it lappar gratis från ett företag och började skriva ord som: du är älskad, du är unik, du är alltid så fin, Jesus älskar dig”, säger Julia som är gruppledare på Katedralskolan i Växjö✨
“Vi ville göra denna satsning för att vi verkligen vill sprida Jesu kärlek på skolan, vi ser detta som ett sätt att sprida evangeliet”, fortsätter Julia. Gruppen satte upp lappar på 164 skåp i skolan🙌