Ng-fonden.png
Ng-fonden.jpg
Ng-fonden.png

 


SCROLL DOWN

 


Dags för drömsatsningen?

Har er Ny Generation-grupp idéerna men inte ekonomin? Då kan ni ansöka om pengar i NG-fonden. Poängen med fonden är att uppmuntra och förenkla Ny Generation-gruppernas utåtriktade arbete. Särskilt vill NG-fonden uppmuntra nytänkande satsningar!

 

 
 

Vilka kan ansöka?

För att kunna söka i NG-fonden måste man vara en del av en registrerad Ny Generation-grupp och ha tagit beslut gemensamt i gruppen att det är detta gruppen ska göra. Inget krav ställs på antal medlemmar eller hur aktiva ni varit tidigare.
En grupp har möjlighet att få bidrag beviljat från NG-fonden en gång per termin.

Minsta & högsta belopp?

Det minsta belopp man kan söka för i NG-fonden är 500 kr. Mellan 500-2000 kr kan man få hela beloppet beviljat. Över 2000 kr krävs egeninsats på 50% på det belopp som överstiger 2000 kr. Maxbelopp som ges ut är 5000 kr.

Dokumentationskrav?

Om er ansökan beviljas och ni genomför satsningen har NG-fonden som krav att ni på något sätt dokumenterar satsningen. Detta kan innebära allt från att beskriva i text + fota till att filma om ni vill och kan det. Dokumentationen ska skickas in till Ny Generation via mail efter genomförd satsning. Materialet kan komma att användas för att inspirera andra Ny Generation-grupper.

Vad kan man söka bidrag för?

NG-fonden finns till för att bidra med resurser till utåtriktad verksamhet och därför beviljas inte bidrag till möblering av eventuella grupprum, gruppresor med fokus att öka sammanhållning i skolgruppen etc.
Nytänkande är inte ett krav för ansökan, men om många ansökningar kommer en viss period och ett urval behöver göras prioriteras nytänkande satsningar.

När kan man söka?

Bidrag beviljas varannan månad ur fonden. Sista dag att ansöka är: 15 september, 15 november, 15 januari, 15 mars och 15 maj. Bidrag beviljas och utbetalas endast efter dessa datum. Inga pengar betalas ut till ansökningar som görs efter satsningen hänt.

 
 
 

Vad har andra gjort med pengarna från NG-fonden?

 

Heliumballonger som sommarsatsning

NG-gruppen på Broholmsskolan delade ut heliumballonger till hela skolan för att sprida glädje.

Gruppen ville göra någonting annorlunda de inte hade gjort förut och då kom idéen med heliumballonger upp. “Alla gillar helium och vem skulle tacka nej till en färgglad ballong” var gruppen tanke och utdelning av heliumballonger spikades.

För att ballongerna blåsa upp runt 90 ballonger så behövdes en hel del helium. Gruppen bestämde sig för att söka bidrag för 3 heliumtuber och det antal ballonger som behövdes.

Dagen innan det var dags för utdelning så blåstes alla ballonger upp och Markus, som då var ledare för gruppen, berättar att hela rummet de var i var fyllt av ballonger. Dagen efter delades ballongerna ut efter skolan och det blev verkligen uppskattat. Elever vände för att få en ballong! Syftet att sprida glädje uppfylldes verkligen och Markus och gruppen var riktiga nöjda med satsningen.

Unknown.jpg

Bibelutdelning i Falköping

Ny Generation-gruppen på Ållebergsgymnasiet i Falköping delade ut biblar vid skolans julavslutningen till gymnasiets alla 3:or och 2:or, totalt ca 800 st. 

För att få ihop pengar hade de under hösten haft en mötesserie där de själva hållit i predikan, lovsång, drama m.m. Samtidigt som de fått pengar till biblarna har de då också fått hjälp i bön av församlingarna, vilket de själva säger "har varit ännu viktigare". 

Gruppen skrev komplimanger och bibelverser i alla biblar. "Det blev en lång men rolig kväll tillsammans med teamare och andra NG-grupper", säger Julia Nordheim från NG-gruppen.

Förutom att hålla i gudstjänster ansökte gruppen också om stöd i NG-fonden för att kunna finansiera satsningen. 

Tveka inte att ansöka i NG-fonden om ni som Ny Generation-gruppen har en idé till en satsning! Ansök idag!

Julkalender med satsningar

Gruppen på Hässleholms tekniska skola ville uppmärksamma julen och sprida glädje på skolan i samma veva. De kom på den idén att göra en “julkalender” på skolan, vilket innebar 3 tillfällen i december då de gjorde satsningar.

Nellie, som ledde gruppen vid detta tillfälle berättar:

- Vid första tillfället köpte vi pepparkakor och tomteskum och delade ut. Sedan satte vi upp en skylt med orden: Jag tror på Jesus, fråga mig varför.

Nellie berättar att det blev go respons och många vågade komma fram. Bland annat kom det fram en elev som ville ha förbön. Nellie fortsätter:

- Vid andra tillfället gömde vi inslagna presenter med bibelord i över hela skolan. Folk på skolan fick gå ut och leta. Det blev en kul grej!

Tredje tillfället körde gruppen komplimangtema. De skrev komplimanger och satte upp postit-lappar med på alla skåp i skolan. Nellie berättar:

- Det var uppskattat av hela skolan. Det var riktigt härligt att se all glädje som spreds under dessa dagar!

Ng-fonden.jpg

Ansök här


Ansök här


 

Fyll i nedanstående formulär för att ansöka om pengar från NG-fonden. Tänk på att endast Ny Generation-grupper kan ansöka samt att ni behöver ange ett specifikt evenemang, aktivitet eller satsning som ni tänker använda pengarna till.


OBS!

Det minsta belopp man kan söka för i NG-fonden är 500 kr. Mellan 500-2000 kr kan man få hela beloppet beviljat. Över 2000 kr krävs egeninsats på 50% på det belopp som överstiger 2000 kr.

Om ansökan gäller biblar kan man få 20% av den totala kostnaden i bidrag, detta på grund av biblarnas redan kraftiga subvention.

Datum för er aktivitet *
Datum för er aktivitet
OBS! Det minsta belopp man kan söka för i NG-fonden är 500 kr. Mellan 500-2000 kr kan man få hela beloppet beviljat. Över 2000 kr krävs egeninsats på 50% på det belopp som överstiger 2000 kr.
Söker ni bidrag från andra kyrkor eller organisationer? *
Är er planerade aktivitet och denna ansökan ett gemensamt beslut i er Ny Generation-grupp? *