Idag kikar vi närmare på vad planners gör under teamåret 16/17! De kommer ansvara för kontakt, support och resurser för Ny Generation-grupperna. Innan du tänker att du vet vad det innebär behöver du inse detta: Ny Generation-grupperna är hela grejen med Ny Generation. De är Ny Generation. Därför är planners avgjorda nyckelpersoner. De kommer framför allt:

  • Fånga upp satsningsidéer från grupper i hela Sverige och sedan göra mediaprojekt tillsammans med andra In House för att fylla NG-shopen och resursbankerna med coola, roliga, användbara resurser och produkter.
  • Ha kontakten med grupperna och agera strateger som hjälper varje grupp att planera sin verksamhet, spåna idéer och hitta nästa steg för just gruppen på deras skola.

Kanske är det lättast att förklara genom att visa vilka personlighetsdrag som pekar mot att det är den rollen du borde söka :)

Vem passar som Planner?

Sherlock Holmes eller Spock från Star Trek
Om du är lite av en kreativ mastermind så är du en planner! Det är dessa personer som kommer vara i flest brainstorming-situtationer under året och det är också dessa som kommer behöva ta sin strategiska sida och sitt goda minne och koppla ihop Ny Generation-grupper med varandra och forma vad Ny Generation är och gör under året.

Felicity Smoak från Arrow
Asgrymma, smarta, effektiva Felicity - hjärnan bakom det mesta i serien Arrow. Ge henne en dator med internetuppkoppling och hon löser, planerar, strukturerar, ja knäcker vad som helst. Våra planners är väktarna av all information som finns om Ny Generation-grupperna och här behövs personer som gillar att ha koll, strukturera och taggas av tanken att få lära sig projektleda och arbetsleda. 

Samwise Gamgee från Sagan om ringen
Fantastiska Sam, med sitt stora hjärta - kanske den verkliga hjälten i Sagan om ringen? På slutet när han yttrar de berömda orden "I can't carry it for you [ringen]...but I can carry you!" då brister nästan hjärtat. Trots att han också är trött lyfter han upp Frodo på sina axlar och bär honom sista biten. Det är passion! Planners kan inte ha gruppen på skolan åt någon MEN de kan bära grupperna på sina axlar!

Du?
Om du tycker att Sherlock, Spock, Felicity och Sam låter som ett dreamteam att vara med i är du antagligen precis den som borde söka till planner. Erfarenheterna du får med dig kommer vara projektledning, arbetsledning, strukturering, planering, problemlösning och kreativt arbete då ni kommer driva NG-shopen.

 

Du kan läsa mer om rollen planner här. Du ansöker via samma länk.
Du kan läsa en intervju med en tidigare teamare på detta område här.

Sista ansökningsdag är 25 april!

Comment