Det finns många roller du kan ansöka till för ett teamår, däribland Coach i Turnéteamet eller Planner In House. Två tillsynes helt olika roller, men vad har de gemensamt? De båda har en "coachingfunktion", men de tar sig i uttryck på olika sätt.

Att coacha är att dela med sig av sin erfarenhet. Att vara den som kan identifiera glappet mellan var något/någon är och var det behöver vara. En coach förstår och försöker förutse potentiella hinder och hjälper till att hitta en handlingsplan som gör att något/någon kan ta nästa steg framåt.

Om du har varit med i en Ny Generation-grupp under skoltiden har du ovärderlig erfarenhet. Det som varit svårt, det som varit lätt, det som varit kul, det som varit kämpigt - allt det är värdefulla erfarenheter. Som coach eller planner med denna inriktning under ett teamår kan du dela med dig av det du varit med om och vara skillnaden för så många Ny Generation-grupper.

Om du är sugen på att resa och känner för att ge dit ut på the roadtrip of a lifetime ska du teama som coach i turnéteamet. Då blir du den som möter folk öga mot öga. Du blir den som uppmuntrar, stöttar, hjälper till att spåna idéer och på plats hjälper grupper att ta sitt nästa steg.

Om du är en person som gillar att planera, strukturera och organisera - eller om du är en riktigt kreativ idéspruta - då ska du teama som planner In House. Du blir då den som befinner sig på högkvarteret och driver NG-shopen, utvecklar nya gruppresurser och har kontakten med Ny Generation-grupperna över mail, telefon och sociala medier.

Genom båda dessa roller får du med dig många grymma arbetslivserfarenheter trots att det är ett volontärt teamår och du under tiden kommer ha exakt hur kul som helst :)
Du kan läsa lite storys från tidigare personer som teamat på detta område här:
Maria Thorängen
Samuel Holmgren

Här kan du läsa mer och ansöka till respektive område:
Coach
Planner

Sista ansökningsdag är 25 april!

Comment