I fredags fick du tio tips på värmande satsningar - och här kommer tio till som förhoppningsvis kan inspirera till att sprida lite extra kärlek och värme i vintermörkret! :D


1. Utställning
Brinner er skolgrupp för kreativitet, som att måla eller fota? Kolla om ni kan få göra en utställning på skolan där ni kanske visar upp olika bibelberättelser eller andra inspirerande personer som ni vill uppmärksamma!

2. Inslagningsstation
Inför jul är det ju väldigt många som köper julklappar till varandra, men ibland kan det vara svårt att hinna slå in dem. Ta vara på detta och erbjud en inslagningsstation på skolan - kanske kan det hjälpa till att inspirera andra elever på skolan att köpa julklappar till varandra!

3. Julgranskladdkaka
Ett kreativt och snyggt sätt att göra en utdelning i juletid är att göra kladdkakebitar som ser ut som julgranar. Kanske kan ni till och med få dela ut dem som en efterrätt i matsalen på lunchen?

4. Leende-tävling
Inget sprider glädje lika mycket som ett leende gör! Anordna en leende-tävling på skolan och uppmuntra skolkompisarna att bjuda på så många leenden de kan under dagen. Varför inte starta en egen hashtag som de ska tagga sina gladaste bilder på med chans att vinna ett pris? :)

5. Mysdag
Vilket skulle vara det bästa sättet att få folk att känna sig hemma på skolan? Om de får klä sig som hemma såklart! Fixa en mysdag där alla ska ha sina allra mysigaste kläder på sig under hela skoldagen.

6. Bibelläsningsplan
Bibeln är den bästa boken i världen, men bara om man verkligen läser den! :) Inspirera dina skolkompisar att läsa Bibeln genom Ny Generation-gruppen där ni kanske läser ett kapitel på varje gruppträff och pratar om vad det kan betyda för er idag.

7. Utflyktssatsning
Det som allra tydligast sprider värme är en öppen eld! Dra iväg på en utflykt med NG-gruppen där ni bjuder in andra på skolan och exempelvis bjuder på grillad korv.

8. Julquiz
Vill ni i gruppen hitta ett sätt att förmedla julens riktiga budskap till era skolkompisar på? Fråga en religionslärare eller rektorn om du får göra ett julquiz om vad julen handlar om för klassen eller skolan!

9. Dekorera skolan
December känns inte som december utan lite julpynt och glitter. Fråga rektorn om ni får julpynta skolan och sprida lite glädje i korridorerna och tillverka eget pynt som ni kan använda er av (tutorials finns på våra sociala medier!)

10. Berätta om julevangeliet
De flesta på din skola känner nog till att julen firas till Jesu födelse, men vet de mer om vad som hände? Den här satsningen går bra att göra både som grupp och ensam, det viktigaste är att du tar chansen att berätta för någon annan om julens verkliga budskap :)

kpk1_1935262938.jpeg
IMG9115_1195529561.JPG
IMG_20171027_123952.jpg
julquiz.jpg

Comment