Det finns många sätt att lysa upp vintermörkret på, och det bästa av dem alla är genom att sprida kärlek till sina medmänniskor. Ta chansen under den mörkaste tiden på året att sprida Guds ljus där just du är!

Här kommer tio tips på värmande satsningar som du kan göra på din skola:

frukost.png

1. Frukostsatsning
I mörka hösttider kan en väldigt upplyftande satsning vara att göra en frukostutdelning där ni kan dela ut exempelvis varm choklad, juice eller mackor. Kanske kan ni kolla om ni får låna skolans cafeteria eller matsalen? NG-gruppen på Bromansgymnasiet i Hudiksvall gjorde en sådan satsning där de exempelvis skrev “Du är unik, God morgon önskar Ny Generation” på juicemuggarna!

freehugs.png

3. Kramdag
En kram förlänger livet! Anordna en kramdag på er skola för att sprida kärlek till era klasskompisar. Kanske kan ni uppmärksamma internationella kramdagen 21 januari? Det gjorde NG-gruppen på Sollentuna fria gymnasium genom att ha på sig t-shirtar med texten “Free Hugs” och delade ut kramar till sin skola!
 

födelsedagsskåp.png

5. Dekorera skåp på födelsedag
Vilken dag passar bättre att sprida kärlek på än någons födelsedag? Ellen på Kattegattsgymnasiet i Uppsala klädde in sina klasskompisars skåp med ett födelsedagskort och ballonger när de fyllde år - och fick verkligen positiv respons.
– När jag gick i korridorerna såg jag att den här grejen hade spridit sig och att det är flera andra som gjort samma sak för sina vänner, säger hon.

bibel.png

7. Ge bort en understruken bibel
En bibel är alltid en bra gåva, men varför inte ta chansen att göra den extra personlig? Sarit från Israel strök under några viktiga verser i Bibeln som hon trodde kunde tala till just den personen innan hon delade ut dem till sina kompisar på skolan!

 

hemligkompis.png

9. Hemlig kompis
Sprid lite extra kärlek och värme till någon under vintern genom att dela ut hemliga kompisar till NG-gruppen, personer som ni ska vara lite extra snälla mot under de kommande veckorna :)

vante1.png

2. Finska vantsatsningen
Do you vant to stick out? En NG-grupp i Finland stickade vantar, totalt 150 par, och delade ut till sina klasskompisar på sitt universitet. I vantarna hade de lagt lappar med bibelord och information om gruppen.

 

 

komplimangdag.png

4. Komplimangdag
En satsning som verkligen kan ge ringar på vattnet är en komplimandag! Tidigare i höstas la NG-gruppen på Centralskolan i Falköping komplimanger i allas skåp och satte upp kramrutor på skolan. Det gav väldigt mycket tillbaka, skolkompisarna ville se vad andra hade fått för komplimanger och en sa till och med att “Komplimangdagen är den bästa dagen på hela året!”.

clementin.png

6. Dela ut clementiner
En konkret satsning i juletid är att dela ut clementiner med uppmuntrande hälsningar på skalet. Detta gjorde NG-gruppen på Sundlergymnasiet i Vårgårda vilket ledde till att en kille på skolan valde att inte ta sitt liv när han fick uppmuntran att “Gud hör din bön” och kände att någon såg honom och brydde sig om hans liv!

 

adventsmys.png

8. Adventsmys med gruppen
Om det är någon tid som ni i NG-gruppen borde samlas för en mysig tillbakablick på året och blicka framåt mot nästa år så är det väl innan jul? Anordna ett adventmys i NG-gruppen där ni kanske fikar på pepparkakor och lussekatter och delar ut uppmuntrande presenter till varandra?
 

glöggmys.png

10. Glöggmys
Finns det något som utstrålar julmys mer än glögg och pepparkakor? Dela ut glögg till era skolkompisar och passa samtidigt på att kanske sätta uppmuntrande bibelord på glöggmuggarna?

Comment