Ny Generation på Centrina Lindholmen har haft redovisning om Jesus och använt t-shirtar med trycket “Jag är kristen fråga mig varför”.

Gruppen består av Lukas, William och Jonathan och även om det bara har gått ett par veckor sedan de startade har killarna redan fått prata om tro med sina klasskompisar.

- Jag skulle göra en redovisning i skolan om den viktigaste personen i mitt liv. Det finns många personer som är viktiga i mitt liv, men den viktigaste är Jesus. Så då bestämde jag mig för att skriva om honom, berättar Jonathan.

Redovisningen gick ut på att göra en powerpoint och sedan hålla en muntlig redovisning för klassen. Han berättar att det var lite nervöst innan men att det kändes bra när han väl hade börjat. Och att det nu efteråt känns jättebra.

Något annat de gjort på skolan är att ha på sig t-shirtar med trycket “Jag är kristen fråga mig varför”. De rekommenderar andra att göra samma sak och är enade om att de kommer att ha på sig t-shirten flera gånger framöver.

- Det var kul för nästan hela min klass frågade mig varför jag var kristen. När de väl hade frågat så kom jag på att jag inte riktigt hade tänkt på vad jag skulle svara, så jag fick säga lite spontant varför jag var kristen, säger William, skrattar till och fortsätter:

- Det var inte jobbigt men ganska utmanande. Det var en som frågade mig inför hela klassen och då fick jag svara inför hela klassen. Men jag tycker att det är jättekul att de frågar.

Ny Generation på Centrina Lindholmen i Göteborg är en av de grupper som startade och bestämde sig för att vara skillnaden på sin skola under Ny Generations turné “Det ultimata upproret - en helkväll om vardagen, Jesus och världsförbättring”.

Vill du också ha en t-shirt med trycket “Jag är kristen fråga mig varför”? Beställ den på www.nygeneration.se/shop.

Comment