Efter några veckor med utbildning och introduktion till de olika rollerna har teamåret på Ny Generation äntligen kickat igång. Ida Olsson, en talangfull 20- åring från Örebro, är en av teamarna och hon kommer under det kommande året vara copywriter.

Att vara copywriter på Ny Generation innebär arbete med text på olika sätt, både att göra material till filmer samt att publicera texter på webben, bloggen och sociala medier, vilket är något Ida ser mycket positivt på. Speciellt ser hon fram emot att “genom text komma på idéer och helt enkelt uppmuntra grupperna där ute”.

“Min största hobby har alltid varit att teckna, rita och måla, men jag har också alltid gillat att skriva! Så att bara få fokusera på text som konstfrom under ett helt år är en helt ny utmaning för mig.”

Att det var just teama på Ny Generation Ida skulle göra var inte alltid självklart. Under gymnasiet var Ida med i en Ny Generation-grupp, men det var inte förrän ett mail trillade ner i hennes inkorg som tanken på att teama växte fram. Ida berättar att hon tittade runt på nygeneration.se efter lite olika roller som till exempel planner och grafisk designer, men att hon fastnade lite extra för copywriter då att skriva alltid varit ett intresse. Hennes största hobby har alltid varit att teckna, rita och måla, men skrivande har även det varit något hon alltid gillat, så “att bara få fokusera på text som konstform under ett helt år är en ny utmaning”, en utmaning som Ida med glädje antar!

“Jag har så länge jag kan minnas tyckt det är väldigt väldigt kul att skriva. I skolan så tyckte jag till och med att det var väldigt kul att skriva uppsatser och berättelser. ”

Redan som liten började Ida skriva små sagor och berättelser av olika slag, även uppsatsskrivning i skolan var något Ida tyckte var väldigt kul. Genom hela hennes liv har hon även haft dagböcker lite av och till där hon skrivit ner vad som hänt under dagen. Skrivandet har alltså alltid funnits där för Ida, även fast det bara varit som en hobby och inte som ett jobb som det nu kommer att vara.

“Jag är riktig taggad på att med mina ord kunna peppa NG-grupper runtom i Sverige!”

Det kommande teamåret är ett år som Ida ser väldigt mycket fram emot. Både genom att med hennes egna ord kunna peppa Ny Generation-grupper i Sverige men också genom att få utmanas och utvecklas i sitt eget skrivande. På frågan vad hon mest ser fram emot att få skriva är svaret att hon "ser fram emot att få skriva på alla möjliga sätt” men också att få inspirera människor till att ta Gud till skolan på olika sätt.

Malin Danielsson
Reporter


Läs mer om att teama som copywriter här!

Comment