Har din grupp gått länge och funderat på en särskild satsning, men känt att det kanske blir för dyrt? Det kan NG hjälpa till med! Alla Ny Generation-grupper har nämligen möjlighet att söka pengar från NG-fonden för att göra satsningar!

Det som krävs är att ni skickar in en ansökan där ni skriver vad ni vill söka pengar för och sedan när satsningen är gjord rapporterar det till oss på något sätt - exempelvis genom att berätta hur satsningen gick i en text eller genom foton och filmer. 

Några grupper som passat på att göra detta är:

 
IMG_0745.JPG
 

Sundlergymnasiet i Vårgårda - delade ut kanelbullar

Skolgruppen SALT ansökte i september om pengar för att göra en bullutdelning på Kanelbullens dag, och det blev verkligen en lyckad investering!. Totalt bakade de 270 bullar som delades ut på två och en halv timme under morgonen. 

– Det var så häftigt att alla man mötte i korridorerna den förmiddagen hade varsin bulle i handen. Trots att alla kanske inte riktigt förstod vilka som bakat dem eller vad SALT är för något så blev det en glädje som lyste upp deras dag lite mer än vanligt, säger gruppledaren Emma.

julkalender.png

Hässleholms tekniska skola - gjorde egen julkalender med satsningar

För att uppmärksamma julen och sprida glädje på skolan ville gruppen göra en egen julkalender, som byggdes upp av tre olika satsningar under december. Den första gången köpte de pepparkakor och skumtomtar som de delade ut vid en skylt med texten "Jag tror på Jesus, fråga mig varför", andra gången presenter inslagna med bibelord och den tredje och sista satsningen var att de gjorde komplimanglappar som de satte upp på alla skåp på skolan!

– Det var uppskattat av hela skolan. Det var riktigt härligt att se all glädje som spreds under dessa dagar, säger gruppledaren Nellie.

Unknown.jpg

Ållebergsgymnasiet, Falköping - delade ut 800 biblar

Gruppen hade samlat ihop pengar under hösten, bland annat genom en mötesserie där de själva hållit i predikan, lovsång, och ett drama - och ansökte om stöd från NG-fonden för det sista som behövdes för att betala köpet av 800 biblar. De skrev dessutom komplimanger och bibelverser i alla biblar innan de delade ut dem!

– Det blev en lång men rolig kväll tillsammans med teamare och andra NG-grupper, berättar Julia från gruppen om arbetet bakom satsningen.

 

Har din grupp också en idé som ni vill göra verklighet av? Tveka inte att ansöka i NG-fonden!

Mer information och ansökan hittar du här!

Comment