Celsiusskolan i Uppsala har skapat en tradition - att dela ut chokladmuffins och biblar till eleverna på skolan under Alla Hjärtans dag!

För tredje året i rad delade Ny Generation-gruppen på Celsiusskolan i Uppsala ut chokladmuffins och biblar till alla elever som ville ha. I år blev det ca 700 st muffins, ett gäng affischer som prydde skolans ingång och många leende elever.

- Det är väldigt bra respons från eleverna, säger Johannes, ledare för Ny Generation-gruppen på skolan. Folk förstår inte varför vi gör det här och då får vi förklara att vi är kristna ungdomar som vill sprida kärlek och glädje och att vi känner att det behövs.

Johannes menar på att en chokladmuffin kan ge jättemycket en sådan här dag, men att det också får leda till samtal.
- Det finns människor som är öppna så att man kan ge dem en bibel, säger Johannes.

- Skillnaden mellan att göra en satsning flera gånger och att göra olika satsningar är att eleverna känner igen oss mer och längtar tills Alla Hjärtans dag, säger Alice som är medlem i gruppen.

- Jag såg en kille i trean komma gåendes långt bort i korridorren och direkt när han såg oss började han le stort och visste direkt vad det handlade om, berättar Johannes.

-Det var en kille som kom fram till oss och då frågade jag om han ville ha en bibel, han svarade att han tagit en förra året och hade läst jättemycket i den vilket var väldigt uppmuntrande! berättar Alice.

Comment