Krönika bakom kulisserna med Produktionsteamet i arbetet med ett filmprojekt för Ny Generation-grupperna.

Med kaffet i handen sätter jag mig ned vid bordet i ett av rummen på Ny Generation-kontoret. Med mig har jag Mia och Jesper som jag teamar tillsammans med i Produktionsteamet. Planen är att börja skapa en presentationsfilm som Ny Generation-grupperna kan använda på sina skolor.

Projektet startade som så många projekt förr; med en önskan från grupperna själva. Många har efterfrågat en film de skulle kunna visa upp för att presentera sig i t. ex. skolans aula. Idéerna och frågorna kring vilken typ av film som skulle göras var många. Ska manuset skrivas eller sägas? Vad ska visas i filmen? Ur vilka vinklar ska det filmas?

I skrivande stund kan jag inte påstå att vi har svaret på alla dessa frågor. Inte heller de många fler frågor som garanterat kommer dyka upp. Men det är väl lite det som är charmen? Att få skapa något helt från grunden utan att veta vart det kommer sluta. Vi har verkligen slängt ur oss oerhörda mängder med alternativ på vad vi skulle kunna göra. Och vi har skrotat i princip alla. Men kvar finns några bra, välgrundade idéer som har potential att bli något.

Nu är nästa steg i processen att göra en storyboard - en ruta-för-ruta-skiss av hur filmen ska se ut. Idéen ska tas ett steg längre och jag känner mig väldigt optimistisk.

Väl klar kommer den här filmen hjälpa Ny Generation-grupper som vill presentera sig på sina skolor. Den kommer göra det lite lättare för dem att stå upp för sin tro på skolan. Och det tycker jag är ett syfte väl värt att jobba för.

Rebecka Bryne
Produktionsteamet
rebecka.bryne@nygeneration.se

Produktionsteamet söker dig som är kreativ och kan skriva, fota, filma, redigera, illustrera, programmera hemsidor är tekniker eller gör något annat produktionsrelaterat.
Läs mer och ansök till Produktionsteamet här.

Comment