Jesus säger att vi är världens ljus och att vi ska låta vårt ljus lysa för andra. Men vad är ljus, vad är mörker och vad innebär det att vara ett ljus?

Ett ljus i ett upplyst rum gör inte så stor skillnad. Men ett ljus i ett mörkt rum är vad som gör skillnaden. Samma sak gäller på din skola. Ett mörker kan komma i många olika former. Ett moln av prestationsångest, en dimma av ensamhet eller en atmosfär fylld av mobbning. Där kan du vara ett ljus och skingra molnen, lätta upp dimman eller rena atmosfären.

Ljus är motsatsen till mörker. Så att vara ett ljus är att vara den positiva motreaktionen till det negativa. Att identifiera det mörker som finns i ens närhet och göra det motsatta. Som Cornelia på Brinellgymnasiet i Nässjö som gick emot mobbningskulturen på skolan genom att ständigt ge komplimanger, även till de personer som mobbade henne.

Jesus säger att vi är världens ljus och att vi ska låta vårt ljus lysa för andra, så att de ser de goda gärningarna vi gör och prisar Gud på grund av det. Så när du är ett ljus kan din omgivning, dina klasskompisar, din skola, se vem Jesus är.

Ni är världens ljus. Inte kan en stad döljas, som ligger på ett berg. Inte heller tänder man ett ljus och sätter det under skäppan, utan man sätter det på ljushållaren, så att det lyser för alla i huset. Låt på samma sätt ert ljus lysa för människorna, så att de ser era goda gärningar och prisar er Fader i himlen.” - Matt 5:14-16

Sprid ljuset genom att dela ut en bibel!

Ett konkret sätt att vara ett ljus i mörkret är att dela ut en bibel. Ny Generations nytryckning av utdelningsbibeln är här. Klicka här för att läsa mer om den nya tryckningen!

Beställ biblar här!


Behöver du fler idéer på vad man kan göra på skolan? Kolla spellistan med "Veckans idé" >>

Comment