Ny Generation på Lundellska skolan sprider Jesu kärlek genom många roliga satsningar!

Ny Generation på Lundellska skolan i Uppsala är en grupp på ca 10st medlemmar. Gruppen älskar att synas på sin skola och låter idéer på olika satsningar flöda fritt sinsemellan. På Alla hjärtans-dag hade de en kärleksbrevlåda där eleverna kunde skriva brev till varandra som gruppmedlemmarna senare delade ut. Satsningen blev jättelyckad och gruppen kände att de ville göra något mer. Förslagen var många och tillslut bestämde sig gruppen för att inte bara göra en satsning till - utan tre stycken!

Allt startade med en Thank God It´s Monday-satsning. Med godis, biblar och kaffe som tog slut flera gånger blev det en underbar start. Eleverna blev jätteglada när de såg det uppställda bordet och hämtade snabbt dit sina kompisar!

- Jag fick flera frågor om min tro, och en kille stannade kvar längre och vi fick ett bra samtal, berättar Denis, medlem i gruppen.

På tisdagen bestämde de sig för att sprida glädje på Aspergers-enheten i skolan som låg en bit bort från huvudbyggnaden. Det blev strutglass till alla elever och lärare. Något som uppskattades extremt mycket då de visade sig att NG var den första föreningen på skolan som gjort något för dem!

Onsdagen som följde var det övernattning på skolan för alla elever, och gruppen hade fått ett eget rum där de fick hålla till under natten. Hur tar man då bäst tillfället i akt och sprider Jesu kärlek frågade de sig? Jo - man steker pannkakor till alla som vill ha!

- Eftersom vi har gjort så många satsningar känner folk igen oss och ställer mer frågor än de gjorde tidigare, berättar Enok, medlem i gruppen.

- Kvällen blev riktigt lyckad, typ alla elever var inne i vårt rum någon gång under kvällen och vi delade ut ca 300st pannkakor, berättar Johannes, ledare för gruppen.

- Jag fick många bra samtal med folk medan de stod i kön till pannkakorna, de ställde många frågor och jag fick fråga dem tillbaka hur de tänkte kring olika saker. De var tre personer som jag pratade lite längre med och alla valde att stanna kvar på andakten vi skulle ha lite senare på kvällen, berättar Denis, medlem i gruppen. Jag pratar fortfarande en del med en av tjejerna från den kvällen och två killar tackade så mycket för att vi gjorde det här och tyckte det var jätteskönt att få lite djupare samtal om tro.
Under andakten kom 8 st elever och Denis delade lite tankar kring Joh 3:16. De hade även lovsång och en bönevaka och det hela gick jättebra!

Enok, Denis och Johannes tycker satsningarna gått extremt bra och att de själva får mycket positivt ut av det. De växer i sig själva och sin relation till Gud. Det bästa är att få svara på frågor från klasskompisarna och att aktivt få dela sin tro!

Comment