bibel.jpg

Bibeln är sjukt viktig. Det är vad Ny Generation tror på och vill förmedla till alla skolgrupper och kristna på Sveriges skolor. Därför vill vi uppmana er att ta chansen att läsa Bibeln nu på lovet, när ni verkligen har den tid att göra det som ni annars kanske inte känner att den finns i vardagen med plugg och en massa andra aktiviteter som tar mycket tid. Här kommer tre tips för att komma igång med att läsa Bibeln på lovet:

1. Följ en bibelläsningsplan
En bra grej för att verkligen göra det till en vana att läsa Bibeln är att börja följa en bibelläsningsplan som tar dig igenom kanske ett kapitel om dagen eller liknande. Det gör att du slipper planera själv hur du ska läsa eller hur mycket du behöver läsa varje dag. Numera finns det bibelläsningsplaner att hitta i princip överallt, i appar och på nätet - men ett tips kan vara att börja med något av evangelierna (Matteus-, Markus-, Lukas- eller Johannesevangeliet).

2. Bestäm en tidpunkt varje dag!
Hitta en särskild tid varje dag när du tar dig tid att läsa Bibeln. Kanske på kvällen innan du går och lägger dig, eller tillsammans med frukosten på morgonen? Eller ha en mer flytande tid som att du ska göra det på eftermiddagen varje dag? Det viktiga är att det finns någon punkt att hålla fast vid så att bibelläsningen inte glöms bort bland massa andra roliga aktiviteter på lovet.

3. Sikta inte för högt
Kom ihåg att du gör bibelläsningen för dig själv, och inte för någon annan eller för att du ska prestera något. Sätt inte upp för höga mål som känns svåra att klara av. Kanske känns det jobbigt att försöka läsa varje dag, men börja i så fall med någon gång i veckan. Lite är bättre än inget :)

 

Comment