bibelläsning-liggande.jpg

Bibeln kan ibland upplevas vara en svår bok att läsa, och därför undviker man den så mycket som möjligt. Därför vill Ny Generation verkligen tipsa om att läsa Bibeln tillsammans i skolgruppen när ni träffas! Kanske kan ni dra igång en bibelläsningsplan tillsammans och prata lite om det ni har läst, vilket kan göra att de svåra delarna blir enklare att fatta?

Det är verkligen en lyx att kunna läsa Bibeln tillsammans och hjälpa varandra att förstå texterna. Hela Bibeln skrevs för flera tusen år sedan och därför kan det underlätta väldigt mycket om man har någon att bolla med när man läser den.

En sak till som är bra med Bibeln är att den finns tillgänglig i princip överallt. Har man ingen egen finns det appar att ladda ner på telefonen för att läsa den, eller så kanske skolbiblioteket har en som ni kan låna? 

Som kristen blir man verkligen starkare i sin tro av att läsa om Jesus och vad han gjorde, samt kan hitta en massa vägledning i en och samma bok! Bibeln är sprängfylld av inspiration, tänkvärda berättelser och historiebeskrivningar, så ta verkligen chansen att utforska denna bok tillsammans! :) 

Comment