Teamåret 16/17 är nu i full gång och det har varit två intensiva veckor för alla oss nya teamare. Årets reporter heter Malin Danielsson. Hon är 18 år och kommer från Norrköping. Vad har denna spralliga glädjespruta, för att använda hennes egna ord, fått för intryck av det stora äventyret som precis har börjat?
 

Malin, hur är känslan nu när du har varit teamare på NG i två veckor?

- Min känsla skulle jag säga är positiv, jag ser väldigt mycket fram emot det här året. Det känns helt enkelt väldigt bra!

 

Vad har enligt dig varit det bästa eller mest lärorika som vi teamare har fått lära oss hittills?

- Svår fråga! Vi gjorde en lek under vår första utbildningsvecka där vi skulle leta efter QR-koder och svara på frågor som var kopplade till vår team-utbildning. Då fick man se hur mycket man hade lärt sig och kom ihåg från undervisningen. Det gick väldigt bra! Mitt lag vann, så det var kul! Men det mest intressanta, utbildningsmässigt, tycker jag har varit kyrkohistoria, och även passen som är mer fokuserade på min roll som reporter, för då har det handlat mer specifikt om vad jag tycker är kul!

 

Att vara teamare på NG innebär ju också att flytta hemifrån. Är det en stor omställning att flytta in i ett kollektiv, och att både bo och jobba tillsammans med alla de andra teamarna?

- Jag tror inte att jag har fattat att jag har flyttat hemifrån riktigt än. Det känns fortfarande lite som att jag är på läger och att det här bara är en rolig grej, men när det väl landar i mitt huvud så är det såklart en väldigt stor omställning. Jag har bara bott med min mamma, pappa och syster tidigare, och nu har vi ungefär lika många rum fast vi är 15 personer som delar på det, så vart jag än går är det folk. Det känns lite konstigt, men vi kommer att lära känna varandra så sjukt mycket bättre på det sättet. Vi kommer verkligen bli bra vänner och få se alla sidor av varandra. Just nu är allting bara härligt, men när vi kommer in lite mer i det så kommer man säkert hitta saker som man kanske retar sig på, men jag tror att det kommer vara jättelärorikt. Man kommer verkligen lära sig mycket detta år, både med mitt jobb som reporter och genom att bo tillsammans. Men än så länge har allt gått bra!

 

Slutligen, nu när vi alla teamare börjar bli mer bekväma i våra nya roller och saker och ting börjar dra igång på riktigt; hur mycket ser du fram emot resten av detta helt grymma läsår?

- Väldigt mycket! Innan allt började så var jag inställd på att det skulle bli “helt okej”, men nu när jag verkligen är här och har träffat de jag kommer jobba med och blivit mer insatt i Ny Generation och min roll så är jag supertaggad! Alltså, verkligen, jag tycker det här ska bli så sjukt kul, och det vi gör är jätteviktigt! Jag ser bara bra saker i framtiden, det här kommer bli ett bra år!

Ida Olsson
Copywriter


Läs mer om att teama som reporter här!

Comment