“Många unga kristna vill förändra något, betyda något och sätta sina spår. Har man den nerven kan man börja skriva den historien i ett Sverigeteam på Ny Generation.”

En röd bil far fram på riksväg 70 mot Borlänge. En annan susar längs E4:an mot Norrbottens inland. En tredje rullar fram över landsvägar mot en liten ort i Skåne.
Vad har de gemensamt? De innehåller alla Sverigeteamare på väg för att göra skillnad för Sveriges skolor.

- Det roligaste med att Sverigeteama är kontakten med Ny Generation-grupperna. Att åka till ett ställe och se hur man kan hjälpa till att utveckla det som finns där, säger Ellen Söderbladh i Centralteamet, och fortsätter:
- Det är så gött att få vara med och se när Gud visar ungdomarna att det inte handlar om vad de ska göra utan vad han ska göra genom dem.

Sverigeteamarna är Ny Generation-gruppernas hjälp, stöd, förebedjare och hejaklack. Dagarna fylls av kontakt med dessa hjältar ute i landet. Man planerar resperioder fyllda med NG-gruppträffar, besök i kyrkor och ungdomsmöten och är med och arbetar för att utveckla Ny Generation på riksnivå.

Under året finns man med på mycket ungdomsmöten och det blir många tillfällen då man talar om Ny Generation och predikar.

- Drömmer du om att predika borde du Sverigeteama, säger Emma Jonsson, kommunikatör och ansvarig för predikoträningen på Ny Generation.
- Du kommer tränas, lära dig konsten att tala och få hjälp att konkretisera budskapet. Lära dig se till att det inte bara blir fina ord utan något som skapar verklig förändring och blir till verklig hjälp i vardagen för unga kristna.

Jesper Larsson teamar i Norrteamet och gör just nu sitt andra teamår på Ny Generation:
- Jag gillar att prata inför folk. Jag såg fram emot det när jag började teama. Det är kul att få träffa så mycket olika människor och få se hur ungdomarna taggar igång och börjar ta Jesus till skolan!

Under ett teamår på Ny Generation ger du dig själv en möjlighet att utvecklas. Det tycker Emelie Bergkvist i Centralteamet:
- Jag har utvecklats och blivit mer utåtriktad. Jag kan nu ta första steget i att lära känna nya människor. Sån var jag inte innan, jag var blyg och tillbakadragen. Sverigeteama! Det kommer förändra mer än du tror, både för dig och andra.

- Många unga kristna vill förändra något. Man vill förändra världen, betyda något och sätta sina spår. Har man den nerven så kan man börja skriva den historien i ett Sverigeteam på Ny Generation. Här blir tron på riktigt, säger Emma Jonsson.

Läs mer och ansök till teamåret 15/16 här:
www.nygeneration.se/teama

Comment