Ny Generation på Eksjö gymnasium.

Ny Generation på Eksjö gymnasium.

Kanelbullens dag. En dag då kombinationen mjöl, smör och kanel gläder mänskligheten. En dag då Ny Generation-grupper landet över invaderar skolan med Jesus-bullar.

Den 4:e oktober är mer än bara fjärde dagen i den tionde månaden - det är Kanelbullens dag. Denna dag ligger Ny Generation varmt om hjärtat då massvis av bullar delas ut på skolor i hela Sverige. Även fast dagen i år var på en lördag lät sig inte Ny Generation-grupperna stoppas. Fredagen den 3:e oktober var det bullfest på skolor från norr till söder.

Nolaskolan i Örnsköldsvik var en av de skolor som fick fredagsfika från Ny Generation-gruppen. Den kristna skolgruppen köpte in över 400 bullar. Väldigt många bullar tog slut på väldigt kort tid. Agnes som är med i kristna skolgruppen säger:
- Man är aldrig så glad som de dagar då man gjort en satsning och gjort något för andra på skolan.

Lite längre söderut var det bullkalas på flertalet skolor. Grupperna på Rosendalsgymnasiet, Lundellska skolan och Katedralskolan i Uppsala delade ut nästan 2500 bullar till glada elever.

I vackra Småland på Eksjö gymnasium uppmuntrades eleverna genom 192 bullar. Ny Generation-gruppen hade gjort komplimanger á la bulltema. En komplimang man kunde få i sin bulle var “Du är fantastisk precis som kanelen i bullen”. Bullarna tog slut på under 30 minuter och spred mycket glädje!

Detta är endast några exempel på skolor där bullar delats ut under hösten. Några exempel på hur Jesus tagits till skolan. Några exempel på hur man gör skillnad.

Comment