Domkyrkan, Uppsala.

Domkyrkan, Uppsala.

Är det något som fördjupats under mina år på Ny Generation är det begreppet “kristna”. Då NG är en allkristen organisation fokuserar man på det som enar och inte det som skiljer. Jag har gått ifrån att vara omgiven av samfundsvänner till kristna kompisar.

I ett team på Ny Generation kommer man alla från olika bakgrunder och erfarenheter och även från olika grenar i kyrkan. Man strålar samman för att jobba för samma sak, tillsammans enade runt en vision. Jesus till skolan.

Det är kanske inte i så många andra sättningar en pingstvän som jag får chansen att jobba tight med en EFS:are, en från Alliansmissionen och en Frälsningssoldat. Men det är ju ingen skillnad på oss. Vi är olika tjejer och killar men vi tror alla på samma Gud.

En upplevelse jag hade tidigt mitt första teamår var när vi tillsammans besökte olika kyrkor för att bli insatta i de olika samfunden som finns. Vi gick till Domkyrkan i Uppsala på mässa och som det kontrollfreak jag är älskade jag hur uppstyrt det var. Varje steg som händer kan man följa punkt efter punkt. Jag fick även upp ögonen för de skrivna bönerna, hur det komponerats ihop en bön jag kunde stämma in i och hur det formade en ny sorts gemenskap, med Gud och med andra.

Ett teamår breddar bilden av kyrkan och man får se otroligt mycket av det kristna Sverige. Det ger en chansen att upptäcka nya sätt att möta Gud. Har man viljan att utöka sin kunskap inom kyrkan och vidga sitt Gudsperspektiv finns fantastiska förutsättningar för att göra det.

Julia Skarin
Ny Generation

Comment