IMG_0650.jpg

För att få ett ungdomsmöte på scen att flyta på krävs det mycket arbete inför och under mötet, och människor som brinner för vad de gör. Daniel Häger, 20 år från Uppsala, är en av årets tekniker.

– När det verkligen funkar på showen och det sista ackordet tas och folk börjar gå ut från kyrksalen, då kan man verkligen känna en lättnad. Det blir en känsla av lycka och att man uppnått något bra!

"Jag har lärt mig väldigt mycket om hur ett liveframträdande egentligen funkar"

IMG_1016.jpg

Daniel hade ett stort intresse för teknik redan innan han började på Ny Generation, bland annat hade han skött ljudet i sin hemförsamling ibland, men menar att det har vuxit väldigt mycket under tiden han teamat.
– Jag fick en återupplivad passion och istället för att känna att man får en massa kunskap och inte vet vad man ska göra av den så har jag blivit upprymd och känt “vad kul” och “det här är intressant”. Jag har lärt mig väldigt mycket om hur ett liveframträdande egentligen funkar, till exempel.

Som ljudtekniker har han hand om ljudet på NG:s events, sköter om tekniken och han är även den som klipper avsnitten av NG-podden. Det är en roll som innebär mycket ansvar, men det gillar Daniel.
– Det är lätt att man tänker att tekniker bara är “jag kommer vara på scenen och hålla på med ner- och upprigg” men det handlar om mycket mer, som kommunikation. Man måste ta mycket eget ansvar och om det var något som inte funkade helt sist vi körde eller om något var trasigt i ytterområdet så är det teknikernas uppgift att försöka lösa och laga det.

"Om det var något som inte funkade helt sist eller om det var något trasigt i ytterområdet så är det teknikernas uppgift att försöka lösa och laga det"

Han uppskattar också väldigt mycket att han får resa runt i Sverige och anordna events i en massa olika kyrkor.
– Jag har fått många kontakter och sett hur det går till med teknik runtom i kyrk-Sverige. Det är inget som man får uppleva om man bara håller på i sin kyrka, men nu får jag åka runt i hela Sverige och göra events!

Lockas du av antingen ljud, ljus eller bild och vill göra ett år för Gud inom det området? Ansök till att teama som tekniker senast 25 april här!

Comment