VifolkaKomplimang.jpg

Ny Generation-gruppen på Vifolkaskolan i Mantorp gjorde en komplimangvecka med satsningar varje dag. En vecka som blev uppskattad av båda lärare och elever.

Gruppen samlades varje vecka i cirka en månad innan och planerade hur de skulle göra satsningen "Komplimangvecka".

- Vi valde en vecka som alla i gruppen var i skolan på så alla kunde hjälpa till, berättar gruppmedlemmen Malin.

Gruppen beställde bland annat tröjor med utrotningshotade ord från Ny Generation.

- Vi beställde också affischer från hemsidan, sådana med små lappar man kunde dra bort så alla på skolan skulle kunna ta en lapp och ge till någon de tyckte de passade in på. På måndagen satte vi upp två stycken likadana och sedan gjorde vi så varje dag den veckan med olika saker som stod på affischerna.

Gruppen var väldigt nyfikna på hur elever och lärare skulle reagera på måndagen men bara två timmar senare var alla lapparna på båda affischerna borta. Satsningarna fortsatte så resten av veckan och varje dag var alla lappar borta.

- En dag hade vi alla i gruppen på oss våra t-shirtar med utrotningshotade ord vilket var väldigt lyckat. Vi anordnade också en tävling där alla som ville fick skriva ner den bästa komplimangen de visste och vinnarna fick fin fina priser. Det var en väldigt lyckad vecka som vi i gruppen och de andra eleverna på skolan tyckte om, avslutar Malin.

 

Comment