2.jpg

Talkshow i Sandö blev en kväll med mycket skratt och glädje.

Ny Generation-gruppen på Sandö Räddningsgymnasium anordnade en kväll en härlig talkshow för skolans elever.
Klockan slår sju. Många av de elever som går på Sandö Räddningsgymnasium har kommit till talkshowen som alldeles strax ska börja. Lysena släcks och ett bildspel går igång med sköna bilder på alla medlemmarna i skolgruppen. De vågar helt enkelt bjuda på sig själva, och direkt börjar alla skratta; isbrytarna har gått hem. Efter bildspelet visas två filmer. Den ena är om själva gruppen, där man får se hur deras Ny Generation-samlingar kan se ut - och för den delen: hur det inte fungerar. De tar även upp vanliga missuppfattningar kring kristen tro, och bemöter det. Den andra filmen är en underhållande film som gruppen framställt. Filmerna är lättsamma att ta emot och det hela framställs med humor.

Till talkshowen finns några gäster inbjudna, som intervjuas om kristen tro. Det är en kille som heter Dano samt jag (Joel) och Albert ur Norrteamet. Dessutom finns där ett husband som spelar go musik.

Efter talkshowen bjuds det på fika och innan allting avslutas hålls en enkel liten andakt, med bön och lovsång.
- Vi var positivt överraskade över var att så många valde att stanna på andakten. Många sa efteråt att vi borde köra sån’t oftare, så det har vi nu tänkt göra - med en andakt med bön och lovsång som är öppen för hela skolan, någon gång per termin. Det var helt fantastiskt att se sina okristna klasskompisar sitta och sjunga lovsång, det var det bästa från hela kvällen, säger Alicia i gruppen efteråt.

Till en början hade gruppen på Sandö tänkt göra en konsert men idén formades om till att bli en talkshow, så att alla i gruppen kunde vara engagerade i projektet.
- Kvällen blev trots mycket nervositet och stress sjukt lyckad! Och man märkte ganska snabbt efteråt att kristna skolgruppen på Sandö fått en mer välkomnad plats på skolan. Vi tackar Jesus för att det blev så bra. Vi är alla jättenöjda! säger Alicia.

Joel Fägerholt
Norrteamet

Comment