Nu har eleverna på Alströmergymnasiet chansen att få svar på sina frågor om tro, och bön för sina böneämnen.

På Alströmergymnasiet i Alingsås finns en bön- och frågelåda uppsatt av Ny Generation-gruppen. Där kan elever på skolan lägga i sina böneämnen samt frågor kring allt som har med kristen tro och Ny Generation-gruppen att göra. De har placerat den vid receptionen vid ingången, för att alla som passerar in och ut ur skolan faktiskt ska lägga märke till den.
- Jag tror inte någon kan ha missat den, alla går ju förbi där, säger Hanna från gruppen.

Hanna berättar att det har lagts en hel del frågor i lådan, och även ett böneämne. Vad frågorna handlar om och hur seriösa de är varierar, men gruppen är glad för de frågor som ställs. De tänker att de oseriösa frågor som ställs ändå visar på att dessa elever inte är oberörda, och att dåliga reaktioner som uppstår är bättre än att ingen reagerar.
Men det har också kommit in ärliga frågor kring tro, bibeln och Gud. Genom dessa frågor har gruppen fått möjlighet att berätta om kristen tro och svara på frågor som elever på deras skola funderar på.
- Vi skriver svaren på samma lappar som frågan, och hänger upp dem på lådan, förklarar Hanna. Och lådan kollas varje dag.

De kristna på skolan hjälps åt med att besvara frågorna. Men Hanna säger att när hon upplever att en fråga blir för svår kan hon alltid ta hjälp från sin pastor med att svara på den.

Det här är ett underbart sätt att låta undrande ungdomar få svar på sina frågor - frågor som de kanske aldrig skulle våga ställa öga mot öga, men som får komma fram genom att de kan lägga en anonym lapp i en Ny Generation-grupps frågelåda.

 

Comment