Jag heter Ida, är 21 år, kommer från Örebro och teamar som copywriter. Jag skapar med ord, och genom de orden sätts en stor del av tonen för Ny Generation

Innan jag började teama på NG visste jag inte riktigt vad denna position skulle innebära. Jag ansökte just för att jag gillar ord och att skriva, men inte mycket mer än så. Ord är något jag fascineras av och jag var helt enkelt nyfiken på vad som skulle hända om jag under 10 månader fick fokusera på just det, ord och formuleringar.

Jag hade en hel del frågor och ingen koll, förutom att jag någonstans inombords hade en känsla av att det skulle bli ett helt grymt bra år. Nu har det gått lite över två månader sedan starten, därför kan jag stolt presentera:

Slack for iOS Upload (7).jpg

5 saker jag lärt mig efter två månader som copywriter!


1. Inspiration kommer inte alltid att finnas där automatiskt. Att hitta sätt att locka fram den på är guld värt. 

2. "Kill your darlings" behöver inte vara lika jobbigt som det låter. Var inte rädd att börja om från scratch och  prova ett helt nytt perspektiv. Öppna ett nytt blad och tänk upp och ner, bak och fram!

3. Det är viktigt att våga lita på att det man producerar är bra, men det kan också alltid bli bättre. Konstruktiv kritik är din vän, inte tvärtom.

4. Bensträckare - ja tack! Man mår så mycket bättre av att röra på sig då och då när man har ett ganska stillasittande jobb.

5. Med rätt ord och formuleringar så är skriven text ett otroligt mäktigt verktyg! Man kan verkligen känna när en formulering slår rätt i mål.


Möte med Julia, kommunikationsansvarig (vänster)

Möte med Julia, kommunikationsansvarig (vänster)

Jag rekommenderar att teama som copywriter om du, som jag, gillar att utmanas kreativt! Du kommer att få skriva i alla möjliga olika sammanhang, men du kommer också att få göra en hel del annat. Kanske råkar du hamna i trailern för ett stort event eller i redaktionsteamet för en podcast! Jag kan skriva under på det utifrån egen erfarenhet.

Du kommer att spela en stor roll i många samarbeten med de flesta på kontoret, du kommer att befinna dig i en kreativ miljö där gränser tänjs hela tiden, och du kommer att få prova på vad det innebär att jobba för ett högre syfte.

 

Allt jag skapar är för Gud, vartenda ord som skrivs. Varje status, slogan, mail och filmmanus. 

När man har en lite tuffare dag så kan man alltid landa i det, kärnan. Jag gör det jag gör för att Gud ska bli synlig ute på Sveriges skolor genom vardagshjältarna, NG-grupperna - och det är värt allt!

Ida Olsson
Copywriter 16/17

Comment