Gör som Vasya - satsa för Gud!

Comment

Gör som Vasya - satsa för Gud!

IMG_1370.JPG

Det här är Vasya. Han gjorde på egen hand en stor satsning på sin skola i Ryssland där han köpte och delade ut 1000 donuts till sina klasskamrater!

Allt började med att han hörde en predikan på ett NG-event i Ryssland om en satsning från Vitryssland där några hade delat ut 1000 kakor - och han ville göra något liknande i sin stad:

"When I heard it, I suddenly felt a very strong desire  to do something like that in our city, but I also felt some fear. I did not know how I would arrange this outreach, but God treaded the path", skriver Vasya.

.... började sommarjobba för att få ihop pengar till satsningen, och kände att han hade fått ihop rätt mycket under sommaren. Men när han och några kompisar började planera utdelningen så märkte de att de inte hade tillräckligt med pengar. Det saknades 2000 rubel, ungefär 280 kronor, som de var tvungna att få ihop på två veckor. Och det gjorde de! När det väl var dags för satsningen blev det verkligen en succé:

"There was a terrible crowd. All of them climbed on each other. In fact  about 100 students tried to receive the donut at once", skriver Vasya.

Det tog inte lång tid innan alla 1000 donuts var utdelade, och ... fick dela sitt vittnesbörd till en massa människor. Nu vill han uppmana andra att göra samma sak!

"You shouldn't be afraid, because God is with you!", skriver Vasya.

Comment

Därför är skolan världens viktigaste plats

Comment

Därför är skolan världens viktigaste plats

insta_svvp.png

Ny Generation får ibland frågan varför vi är så inriktade på skolungdomar och jobbar specifikt bara med skolgrupper. Svaret är att vi verkligen tror att det är världens viktigaste plats - och det finns åtminstone fem anledningar varför:

 1. Jesus älskar ungdomar
  Massor av gånger i Bibeln använder Gud ungdomar för att fullfölja sin plan. David som möter Goliat var bara en liten herdepojke, Maria som födde världens frälsare(!) var bara en helt vanlig tonårstjej - precis som skolungdomarna på Sveriges skolor! Det är tydligt att Gud tror på ungdomar och ser deras potential, och precis det vill Ny Generation också göra!
   
 2. Alla är där
  Morgondagens Zlatan och morgondagens Beyonce kan gå på just din skola, har du tänkt på det? Skolan är unik, på det sättet att alla har gått igenom den. I skolan möter skolgrupperna ungdomar som när de växer upp kommer att tillhöra alla olika nivåer i samhället. Alla har någon gång gått i skolan.
   
 3. Missionärerna är redan på plats
  Eftersom eleverna redan går i skolan behöver Ny Generation inte komma utifrån för att berätta om Jesus, likt en missionär som åker till ett annat land. Och fördelarna med det är stora: skolungdomarna kan redan "språket", de vet vad som funkar på skolan och på vilket sätt de bäst skulle kunna visa sin tro för sina klasskompisar, och de behöver inte börja om på nytt för att bygga upp relationer innan de kan dela sitt vittnesbörd - allt kan börja med ett enda samtal med sina närmaste kompisar.
   
 4. Det byggs starka relationer
  Dina bästa vänner går troligtvis i skolan, de som du känner allra bäst för att du spenderar varje dag med dem på din skola. Visste du att du varje år går 178 dagar i skolan? Dessa 178 dagar innebär att du umgås med samma människor väldigt mycket, och det gör också att de har lättare att ta emot budskapet om du berättar om din tro på Gud - mycket mer än om en främling skulle stå och prata om Jesus i aulan, till exempel.
   
 5. Du hinner ta många initiativ
  Vanligtvis går du på samma skola i minst tre år innan du går vidare till en annan - och detta är tre år fulla av möjligheter! Du och din skolgrupp kan be för samma skola i tre år, ni kan göra många olika typer av satsningar för att sprida Guds kärlek och glädje på skolan. Man kan se det som ett stycke jord, varje frö som sås - varje bön som bes eller satsning som görs - kan få växa i människor och förändra skolan inifrån! 

Mer om varför Ny Generation tycker att skolan är världens viktigaste plats hör du om på All In Öarna i Hönö missionskyrka på lördag!

Comment

Film från Generationsafton!

Comment

Film från Generationsafton!

I lördags firade Ny Generation 15 år med eventet Generationsafton. Under dagen peppades skolgrupper till att göra satsningar, det samlades in pengar till skolgruppsarbetet på välgörenhetsgalan och hela festen avslutades med tårtkalas med en två meter lång tårta!

Ta del av några av höjdpunkterna från kvällen genom att kolla in filmen:

Comment

NG hjälper dig göra drömsatsningen!

Comment

NG hjälper dig göra drömsatsningen!

Har din grupp gått länge och funderat på en särskild satsning, men känt att det kanske blir för dyrt? Det kan NG hjälpa till med! Alla Ny Generation-grupper har nämligen möjlighet att söka pengar från NG-fonden för att göra satsningar!

Det som krävs är att ni skickar in en ansökan där ni skriver vad ni vill söka pengar för och sedan när satsningen är gjord rapporterar det till oss på något sätt - exempelvis genom att berätta hur satsningen gick i en text eller genom foton och filmer. 

Några grupper som passat på att göra detta är:

 
IMG_0745.JPG
 

Sundlergymnasiet i Vårgårda - delade ut kanelbullar

Skolgruppen SALT ansökte i september om pengar för att göra en bullutdelning på Kanelbullens dag, och det blev verkligen en lyckad investering!. Totalt bakade de 270 bullar som delades ut på två och en halv timme under morgonen. 

– Det var så häftigt att alla man mötte i korridorerna den förmiddagen hade varsin bulle i handen. Trots att alla kanske inte riktigt förstod vilka som bakat dem eller vad SALT är för något så blev det en glädje som lyste upp deras dag lite mer än vanligt, säger gruppledaren Emma.

julkalender.png

Hässleholms tekniska skola - gjorde egen julkalender med satsningar

För att uppmärksamma julen och sprida glädje på skolan ville gruppen göra en egen julkalender, som byggdes upp av tre olika satsningar under december. Den första gången köpte de pepparkakor och skumtomtar som de delade ut vid en skylt med texten "Jag tror på Jesus, fråga mig varför", andra gången presenter inslagna med bibelord och den tredje och sista satsningen var att de gjorde komplimanglappar som de satte upp på alla skåp på skolan!

– Det var uppskattat av hela skolan. Det var riktigt härligt att se all glädje som spreds under dessa dagar, säger gruppledaren Nellie.

Unknown.jpg

Ållebergsgymnasiet, Falköping - delade ut 800 biblar

Gruppen hade samlat ihop pengar under hösten, bland annat genom en mötesserie där de själva hållit i predikan, lovsång, och ett drama - och ansökte om stöd från NG-fonden för det sista som behövdes för att betala köpet av 800 biblar. De skrev dessutom komplimanger och bibelverser i alla biblar innan de delade ut dem!

– Det blev en lång men rolig kväll tillsammans med teamare och andra NG-grupper, berättar Julia från gruppen om arbetet bakom satsningen.

 

Har din grupp också en idé som ni vill göra verklighet av? Tveka inte att ansöka i NG-fonden!

Mer information och ansökan hittar du här!

Comment

Topp fem från Generationsafton och teamarreunion!

Comment

Topp fem från Generationsafton och teamarreunion!

I helgen gick vår stora fest och välgörenhetsgala Generationsafton av stapeln! Det blev en superlyckad kväll som överträffade våra förväntningar och gav mycket hopp inför framtiden för Ny Generations arbete. Här är fem anledningar varför:

Emma Bergkvists pappa Lennart Jonsson, som själv genomfört många fysiska utmaningar för välgörenhet, intervjuades på scenen för att utmana NG-ledaren i springutmaningen.

Emma Bergkvists pappa Lennart Jonsson, som själv genomfört många fysiska utmaningar för välgörenhet, intervjuades på scenen för att utmana NG-ledaren i springutmaningen.

1. Springutmaningen drog in 24 000 kronor till skolgruppsarbetet
Över 24 000 kronor samlades in via Swish under förra veckan och lördagskvällen till vår springutmaning. Det innebär också att Ny Generations ledare Emma Bergkvist kommer behöva kämpa sig igenom 2,4 mil någon gång framöver, något som vi självklart kommer att dela med oss av i sociala medier - håll ögonen öppna!

22382118_1667955686572201_6530013774538784087_o.jpg

2. Förfest med nya idéer och resurser
För att peppa och inspirera skolgrupperna till vad de kan göra på sin skola arrangerades en förfest med fokus på att hjälpa dem med nya idéer och resurser. Över 20 gruppledare och gruppmedlemmar var en del av festen på lördagseftermiddagen, och vilken eftermiddag det blev! Många av oss teamare blev helt överväldigade av allt det driv och Gudskärlek som finns hos NG-grupperna runtom i Sverige, och den fina respons vi fick från deltagarna efteråt. Många var inte sena med att komma fram och tacka för hela kvällen efteråt, och det är sådana tillfällen som gör att det känns SÅ värt att lägga ner det här året för att hjälpa alla er fantastiska skolungdomar! Utan alla 200 skolgrupper hade Ny Generation inte haft någon funktion i Sverige, och det är tack vare er som Guds kärlek sprids på skolorna.

_MG_6724.jpg

3. 15 år av fantastiska teamare - och det är inte slut än
På fredagskvällen arrangerade NG även en teamarreunion för teamare som varit volontärer för organisationen under antingen ett eller flera år. Det blev en kväll som samlade ett hundratal personer som brunnit för samma sak och var en fantastisk upplevelse som präglades av nostalgi men också inspiration. Teamare från vartenda teamår var representerade, och för mig som är en av de nya teamarna för i år var det underbart att se alla de olika typer av människor som någon gång teamat på NG sedan starten, och ta del av vilka fantastiska lärdomar de har kunnat ge in i arbetet. Det är verkligen som att vara nästa länk i en lång, lång kedja av lärjungar och efterföljare av Jesus - som bara kommer att bli längre och längre för varje år.

_MG_7171.jpg

4. 15 år av ett fantastiskt arbete - och det är inte slut än
2002 startades Ny Generation, och ända sedan dess har svallvågorna slagit över landet. Grundaren Joakim Lundqvist delade med sig av mängder av historier och vittnesbörd från den första tiden av NG, och det blev så tydligt hur mycket Ny Generation har betytt - och kommer betyda i framtiden. Inte bara på skolorna, utan för hela Sverige. Vi får springa på den här stafetten tillsammans, skolgrupper såväl som teamare, och vara medvetna om att utan Gud hade det aldrig varit möjligt.

IMG_7095.JPG

5. Ny Generation handlar om alla generationer
Ny Generation handlar inte bara om den nya generationen. Det har varit något som funnits med i organisationens DNA ända sedan starten, behovet av andliga vägledare som gått före, men har nog aldrig tidigare blivit lika tydligt som under Generationsafton. För första gången arrangerade NG ett evenemang som uttryckligen riktade sig till alla åldrar, och gensvaret blev precis därefter. I publiken satt både pensionärer och skolungdomar, både vuxna och barn - alla redo att stötta Ny Generations arbete på de sätt de kunde. Är inte det häftigt?

Comment

I dag är det Kanelbullens dag!

Comment

I dag är det Kanelbullens dag!

I dag är ingen vanlig dag för det är Kanelbullens dag! En dag när många NG-grupper gör satsningar på sina skolor för att sprida glädje, bullar och Guds kärlek.

En av alla grupper som delat ut bullar i dag är gruppen på Minervagymnasiet i Umeå:

Vi på Ny Generation vet dock att det finns väldigt många fler skolgrupper som gjort liknande bullutdelningar idag, och vi skulle mer än gärna få höra om hur det gått för din skolgrupp om ni gjort något - litet som stort! Släng iväg ett mejl eller hör av er till oss på sociala medier (Facebook, Instagram, Snapchat) och skicka mer än gärna med en bild! :D

Comment

På lördag smäller det - Generationsafton!

Comment

På lördag smäller det - Generationsafton!

Nu är det inte långt kvar, på lördag 7 oktober är det dags för Ny Generations stora 15-årsfirande och välgörenhetsgala Generationsafton. Upploppet i arbetet inför lördag följer du bäst på våra sociala medier; Instagram, Snapchat och Facebook under veckan!

För dig som inte är en flitig användare av sociala medier har vi nu dock samlat allt som lagts ut på Ny Generations instagram hittills:

emmaspringer (1).png

Ny Generations stora swishutmaning inför Generationsafton är igång! 

Från och med i dag och fram till och med lördag 7 oktober samlar Ny Generation in pengar till skolgrupperna via Swish, och för varje krona som samlas in kommer NG:s ledare Emma Bergkvist att springa en meter!

Delta i utmaningen genom att skänka valfri summa till swishnumret i bilden, och märk betalningen med "Spring".

21879101_508933119451818_26063420625256448_n.jpg

Generationsafton sparkar igång klockan 17 i Uppsala Pingst på lördag, och det blir en hejdundrande kväll som bjuder på dessa fyra olika talare: Joakim Lundqvist (pastor i Livets ord och grundare av Ny Generation), Emma Bergkvist (Ny Generations ledare), Josefine Arenius (författare och föreläsare) och Dan Salomonsson (föreståndare i Uppsala Pingst). Dessutom kommer Margit och Rolf Borgström, kända från "Hela kyrkan sjunger!" att sjunga både med och för publiken på kvällen.

Redan innan festkvällen är det dessutom förfest för alla som är med i en skolgrupp, eller som är intresserade av att starta en på sin skola! Förutom fördelen att inträdet till Generationsafton blir gratis så får skolgrupperna en fantastisk möjlighet att kicka igång höstterminen med pepp, inspiration och hjälp att ta fram en massa olika typer av material för skolgruppssatsningar. Några exempel på detta är:

IMG_8779.JPG

Popcornbägare!
Skolgrupperna kommer att kunna göra "halva satsningar" - alltså påbörja en satsning som de sedan kan fortsätta med i skolan! Till exempel kan de lära sig att vika snygga bägare för att dela ut popcorn, godis eller andra godsaker i!

21984983_1465577020185083_854034721888272384_n.jpg

Hur besvarar man frågan "Varför är du kristen"?
På förfesten kan skolgrupperna bland annat få hjälp med att hitta sitt svar på frågan "Varför är du kristen?". Ny Generations teamare kommer göra allt de kan för att hjälpa dig med hur du kan berätta just ditt personliga vittnesbörd.

21911232_273719159788143_8975133909377351680_n.jpg

Affisch- och filmfabrik! 
Teamarna Amanda, grafisk designer, och Emmy, filmskapare, kommer att ta fram affischer, fota och spela in filmer för skolgrupperna. Det kan till exempel vara så att din skolgrupp vill ha en personlig affisch med en stor bild på hela gruppen att sätta upp på skolan - då fixar Amanda och Emmy det!

21480552_874628319382666_4166680866296168448_n.jpg

För ännu mer material - följ oss på Snapchat!
Du kan även följa mycket via vår Snapchat (nygeneration), där vi använder oss av Snapchat Spectacles för att spela in bakom kulisserna-material från arbetet inför kvällen! :D

Comment

Satsa på bullar nästa vecka!

Comment

Satsa på bullar nästa vecka!

Om lite mer än en vecka, 4 oktober, är det dags för Kanelbullens dag! Det är ett perfekt tillfälle för din Ny Generation-grupp att göra en konkret satsning för att sprida ännu mer kärlek, biblar (och bullar!) på din skola!

Genom åren har det kryllat av Ny Generation-grupper som delat ut bullar på sin skola, och i dag vill vi särskilt lyfta fram fyra exempel som förhoppningsvis kan få din grupp att taggas igång lite extra till att göra en bullsatsning nästa onsdag! :D

SundlergymnasietVårgårda.JPG

Ny Generation-gruppen på Sundlergymnasiet i Vårgårda bakade 2016 totalt 270 bullar som de delade ut på sin skola. Gruppen träffades på söndagen veckan innan och bakade tillsammans, och på mindre än tre timmar på Kanelbullens dag hade alla bullar delats ut.

PerBrahegymnasietJkpg.jpg

2014 gjorde gruppen på Per Brahe-gymnasiet i Jönköping en spontan bulleutdelning! De hade kvar åtta paket gifflar från gruppsamlingen dagen före och skrev en notis på Facebook om att de skulle dela ut dem klockan 12 i cafeterian. Gruppen tejpade även upp en kramruta utanför skolan under dagen!

EmmaochEmiliaba_-1721119930.png

Gruppen på Växjö fria gymnasium 2013 delade tillsammans ut 200 bullar och ett 30-tal biblar till sina skolkompisar. Bullarna tog slut på knappt en och en halv timme, och de fick även möjlighet att prata om sin tro med flera personer på skolan.

ekg_-eksjö.jpeg

NG-gruppen på Eksjö gymnasium, Eksjö Kristna Grupp, bakade och delade 2013 ut 192 bullar med olika fyndiga komplimanger på (exempelvis: "Du är lika god som en bulle", "Dina ögon strålar som pärlsockret i bullen" och "Du är söt som socker"). På mindre än 30 minuter var bullarna slut!

Comment

Gå All in för andra!

Comment

Gå All in för andra!

förAndra.jpg

I Bibeln står det att vi kristna är världens ljus. Vad betyder det?

Jo, att du är skapad till att lysa upp din omgivning! Ett ljus lyser inte för sin egen skull, utan för att andra ska få ta del av ljuset som strålar ut! :)

Tänk dig ett mörkt rum i en källarlokal som någon sätter ett litet, litet värmeljus i. Trots att ljuset är så litet så kommer det att lysa upp stora delar av rummet - samma effekt kan du ha på din skola! Ett ljus behövs ju inte först och främst där det redan är ljust, utan där mörkret finns så att dess ljus kan lysa ännu starkare.

Var din skolas ljus, och lys upp vardagen för dina klasskamrater. Gå all in för andra!

Mer om detta kan du höra i Emma Bergkvists predikan på All in Luleå i dag! 

Comment

Så tar du din bullsatsning till nästa nivå

Comment

Så tar du din bullsatsning till nästa nivå

_MG_1222.jpg

Har du gjort bullsatsningar tidigare men vill pröva något nytt? Eller är du kanske bara trött på vanliga kanelbullar? Här kommer tre tips för att ta din kanelbulleutdelning till nästa nivå!

1. Bullutdelning 2.0

Tänk nytt när det gäller formen på bullarna! Kanske vill du göra dem formade som ett hjärta? Varför inte dekorera dem med flaggor med komplimanger eller bibelord på?

_MG_1340.jpg

2. Nya spännande fyllningar

Vem har sagt att en bulle måste innehålla kanel och socker!? Varför inte prova att fylla med hallon, choklad eller marshmallows i dina bullar - så att även de som vanligtvis inte diggar kanelbullar kan älska din NG-grupp:s bullar! 

3. Snabba bullar!

Har din grupp ont om tid till att baka? Då är kanske snabb-bullar lösningen för er - med en jäsningstid på 0 minuter! Recept hittar du under "Din skolgrupp" om Kanelbullens dag! :)

 

Comment

Gå All in för skolan!

Comment

Gå All in för skolan!

förSkolan.jpg

I dag vill vi lyfta fram och peppa er att gå All in för skolan!

Skolan är på många sätt världens viktigaste plats, det är bara där som alla olika typer av människor i samhället - de som kommer att bli framtida statsministrar, framtida poliser eller framtida vad som helst - spenderar några år på samma plats. Skolan är helt unik, en sammanblandning av hela samhället, och oavsett vad vi hamnar på för väg i livet kommer vi alla ha gått i skolan någon gång.

Detta gör att skolan blir en helt unik plattform för oss som är kristna, och ni har möjlighet att göra det som ingen annan kan göra - nämligen att nå ut till så många olika människor på samma gång. Ingen har en bättre chans att sprida budskapet om Jesus till hela samhället än ni som är elever på Sveriges skolor. Gå all in för skolan!

Mer om detta och en mängd vittnesbörd om människor som tagit steget att göra en sådan skillnad, sprida kärleken från Jesus, på sin skola kan ni höra i Emma Bergkvists predikan på All in Luleå nu på fredag!

Comment

Gå All in för Gud!

Comment

Gå All in för Gud!

förGud.jpg

För att tagga skolgrupper att satsa så mycket de bara kan - gå all in - vill Ny Generation här ge lite pepp inför skolstarten, i tre delar under den kommande veckan! Första steget är All in för Gud, för att Han är värd att satsa allt för!

Varför är han det? Jo, eftersom vi är önskade och älskade av Gud innan vi själva har hunnit prestera och förtjäna någonting alls. Han älskar oss inte på grund av vad vi gör eller vad vi är, utan bara för att vi är. Bara vår existens är tillräckligt för att vi ska få Guds kärlek över oss :D

Därför är det skönt att bära med sig att ni som NG-grupper inte behöver göra saker för att bli älskade av Gud mer, eller för att få hans erkännande. Det har ni redan - men ni har också en oslagbar möjlighet att göra något på just er skola, ingen kan ta din plats och få betyda just det som du kan bidra med till din skola. Gå all in för Gud!

Mer om detta hör du i Emma Bergkvists predikan på All in Luleå nu på fredag!

Comment

Full fart inför Generationsafton

Comment

Full fart inför Generationsafton

Full rulle hela veckan lång! Några teamare klipper och klistrar dekorationer till Generationsafton.

Full rulle hela veckan lång! Några teamare klipper och klistrar dekorationer till Generationsafton.

Om mindre än en månad, 7 oktober, smäller det med ett hejdundrande födelsedagskalas för Ny Generation! I år är det 15 år sedan NG grundades och det firas med en välgörenhetskväll till förmån för skolgruppernas arbete i Pingstkyrkan i Uppsala klockan 17 (Har du inte köpt biljett än, eller vill veta mer? Allt du behöver finns här!)

Redan nu pågår dock förberedelserna för fullt på NG-kontoret. Vi packar brevutskick med inbjudningar till kvällen, jobbar med att marknadsföra den i sociala medier och andra kanaler - och framförallt planerar upp själva programmet!

Och vi har vi en massa spännande grejer på gång! De senaste veckorna har vi bland annat jobbat med att planera en förfest för Ny Generation-grupper som vi ska ha tidigare under lördagen, där vi vill peppa eleverna till att börja höstterminen med ännu fler satsningar och få dem att lära känna andra skolgrupper från hela Sverige! Hur bra är inte det? :)

Vi ser i alla fall väldigt mycket fram emot Generationsafton, och hoppas att du gör likadant så att vi ses i Uppsala Pingst 7 oktober!

Comment

Låt den här terminen gå till historien!

Comment

Låt den här terminen gå till historien!

Har du sett de där sjukt starka personerna som tävlar i Ninja warrior och svingar i ringar och hoppar i laxtrappan?! Eller de där kändisarna som går på röda mattan med på riktigt konstiga klänningar eller kreationer (Lady Gaga *host host*)? Säga vad man vill om det men en sak verkar förena dem, nämligen viljan att ge allt! Ge sina 100%, gå in för sin passion med allt de är och har och kasta sig in i det utan att se tillbaka.

"Den typen av hängivenhet ger större ringar på vattnet och kan påverka människors historia för lång tid framöver."

Det kan såklart ta sig uttryck i viktigare saker än tävlingar och kändisskap. Jag tänker t.ex. på alla de människor i historien som vågat stå upp mot orättvisor, gett sina liv för andra och kämpat för allas lika värde.  Den typen av hängivenhet ger större ringar på vattnet och kan påverka människors historia för lång tid framöver. Och jag tror det är den typ av hängivenhet vi kan ge till Gud för vår tid, våra vänner och vår skola!

"Om du visste att den höstlovssatsning du och din NG-grupp planerar skulle bli en succé, hur mycket hade ni satsat då?"

I 2 krönikeboken står det att Herrens ögon överfar hela jorden för att Han med sin kraft ska hjälpa dem som i sina hjärtan ger sig hän åt Honom. Och det är just nu jag vill föreslå för dig att trycka igång “ge dig hän”-knappen i ditt hjärta. Om du visste att Gud stod redo att backa upp din höst med all sin kraft och hjälp, vad hade du gjort då? Om du visste att den höstlovssatsning du och din NG-grupp planerar skulle bli en succé, hur mycket hade ni satsat då? Jag säger inte att Gud är galen men jag säger att han är 100% redo att backa upp alla kristna tonåringar där ute som är redo att ta galna initiativ för Honom! Inte galna=dumdristiga. Inte galna=ovisa. Utan galna som i att ge sig hän åt Honom! När du ser din skola och tänker “Jesus kan lära känna mina klasskompisar!” När du ser någon mobbas och tänker “jag kan göra skillnad här!” När du ser hinder i din vardag och i ditt hjärta ropar “jo det går!” Då är du den typ av trosfylld, passionerad, galen ung människa som Gud älskar att backa upp. 

En ny termin ligger framför. Ge dina 100%. När en kristen tonåring som du ger sig hän, ger hela hjärtat, springer loppet med full kraft, då backas du upp att den allsmäktige Guden. Och då händer något storslaget som faktiskt förändrar världen! Låt den här terminen gå till historien!

 
 
Emma Bergkvist, ledare för Ny Generation

Emma Bergkvist, ledare för Ny Generation

 

Comment

Comment

Andraårarna är här 🎉

Image uploaded from iOS (1).jpg

Andraårarna har anlänt till NG-kontoret för att fixa det sista inför teamårsstarten. Kontorsplatser görs iordning, huset städas och lekar planeras. Nu är det inte långt kvar!  

Comment

🌟 2 veckor kvar 🌟

Comment

🌟 2 veckor kvar 🌟

Tro det eller ej men idag är det endast

2 veckor kvar till teamåret börjar!!

Om du är en av årets nya teamare bör du kolla din mail-inkorg idag för nu har du fått sista infomailet inför uppstarten. Go check it out! 🎉

Comment

Dags att se det stora perspektivet

Comment

Dags att se det stora perspektivet

Ditt teamår på Ny Generation är en länk i en kedja som är mycket längre än vad vi kan se. Du kommer få betyda mer än du kan ana för otaliga mängder ungdomar som du kommer möta, peppa, stötta, be för, inspirera och hjälpa.

Filmen nedan gjordes med tanke på alla Ny Generation-grupper som delar ut biblar till sina vänner, skolkompisar och medstudenter, men tanken går att applicera på alla initiativ vi tar för Guds rike. Det är dags att se det stora perspektivet.

Comment

3 saker att lära sig inför kollektivlivet

Comment

3 saker att lära sig inför kollektivlivet

När du teamar på Ny Generation bor du tillsammans med alla dina härliga teamkompisar i det stora NG-huset :D

Veckans inlägg ger dig tre värdefulla tips (utan inbördes ordning...!) på saker som är bra att lära sig inför kollektivlivet:

1. Basic matlagning

I kollektivet kommer ni hjälpas åt med hushållssysslorna så om du inte redan är haj på att laga mat är det nu hög tid att bemästra i alla fall några basic saker. Ett förslag skulle vara att börja laga maten hemma nu de sista veckorna - då kommer det helt enkelt bli "learning by doing". Ett annat förslag är att gripa tag i en kokbok som t.ex. Rutiga kokboken - där finns ofta instruktioner för de mer basala sakerna i matlagning.

2. Att lyssna på andra

Att bok i ett kristet kollektiv är mest av allt riktigt, riktigt kul. Men det finns också stunder då du kommer bli irriterad på dina teamkompisar. Ni kanske kommer tycka olika om något eller så kommer du bli frustrerad för att de andra "bara inte fattar vad du meeenaaaar". I dessa lägen finns det en sak som kommer lösa de flesta situationer: att du lär dig lyssna på andra. På samma sätt som du vill bli lystnad på av andra, vill andra bli lyssnade på av dig. Vi behöver lära oss att se på andra lika komplext som vi ser på oss själva.

3. Göra rent hus

I NG-huset kommer alla hjälpas åt att städa och du kommer själv hålla koll på att tvätta din egna tvätt. Om du inte redan har koll på dessa områden kommer du definitivt ha det efter några veckor i NG-huset :) Men det kan vara bra att redan nu ta tag i att lära sig the basics, som t.ex. grundläggande vilken typ av tvätt som ska tvättas i vilken värme, vilken symbol på tvättmaskinsfacken som betyder vad etc.

--

Oavsett hur van eller ovan du är att vara med och sköta ett hushåll ska du inte oroa dig. Vi har alla saker att lära varandra och det viktigaste är trots allt att du går in i kollektivlivet med ett öppet sinne, redo att våga ta dig an nya områden!

Comment

🎉 Prick en månad kvar!! 🎉

Comment

🎉 Prick en månad kvar!! 🎉

Idag är det PRICK en månad kvar till teamåret 17/18 börjar på Ny Generation. Peppen vet inga gränser!! För att börja smygfira tycker vi att du ska komma och heja på oss i NG-montern på Patrullriks och Frizon!

Comment