logo.png
 

Alla Ny Generation-grupperna består av medlemmar som bär på idéer, tankar och åsikter. Det är röster som har rätt att bli hörda och medlemmar som har rätt att tycka och tänka om vad Ny Generation-gruppen ska göra på skolan.

Som Ny Generation-grupp behöver ni ha årsmöte en gång om året. Tillsammans med flera hundra andra Ny Generation-grupper i Sverige ger vi på demokratisk väg Jesus en starkare röst i samhället!

 
 

Såhär gillar du demokrati

Alla kontaktpersoner för Ny Generation-grupper får under tidig höst ett utskick hemskickat med en årsmöteshjälp!
Där finns bl. a. 3-stegsguiden för årsmöte med Ny Generation-gruppen.

 
 

Bestäm en dag och en tid då just din Ny Generation-grupp ska gilla demokrati och ha årsmöte! Gör så här:

Sprid snackisen - bjud in till årsmöte

Säg till alla medlemmar när mötet kommer vara (medlemsförteckning finns med i utskicket). Det måste ske minst två veckor innan mötet. Du kan skicka SMS, maila, säga till dem när du ser dem i korridoren eller skicka röksignaler. Bara de får veta plats och tid.

Gilla demokrati
- ha mötet

Med utskicket får du ett exempel på hur ett protokoll kan se ut. Exemplet innehåller de punkter som måste finnas med under årsmötet. Det finns också plats för er att själva fylla i de saker som ni vill ta upp. Ett plus på ett årsmöte är givetvis att fika mellan alla beslut som tas. :) Skriv under protokollet när ni är klara.

Skicka in protokollet - ni är klara!

Skicka in protokollet till Ny Generations huvudkontor. Ni har nu varit med och gillat demokrati! Skön grej!
Adress att skicka protokollet till:
Ny Generation
Lägerhyddsvägen 2, hus 38
752 37 Uppsala

 
 

Utskick med årsmöteshjälp

Alla kontaktpersoner för Ny Generation-grupper får under tidig höst ett utskick hemskickat med en årsmöteshjälp! Där finns informationen om hur man gör (ovan) med, likaså ett exempelprotokoll och er specifika medlemslista med kontaktuppgifter. Varje medlem i Ny Generation har en anslutning till en grupp. Därför är det inte säkert att alla på medlemsförteckningen, som finns med i kuvertet, går på din skola. Men alla som står på listan måste ändå få en inbjudan till årsmötet.
OBS! Årsmötet gäller det nu avslutade läsåret 2016/2017.

Har du frågor eller behöver hjälp med gruppens årsmöte är det bara att höra av sig till oss på tel 0765765918 eller gillademokrati@nygeneration.se!